„Nápad na tento projekt jsem v hlavě nosila delší dobu. Přemýšlela jsem, jak se vrátit k módě, ovšem jiným způsobem, než jsem to dělala dříve. Hledala jsem cestu, jak své zkušenosti předat někomu dál, a zároveň, aby to bylo pro toho člověka přínosem. I finančním. Charita mi tuto šanci dala,“ konstatovala Dana Dobřichovská.

Celá kampaň spočívá v prodeji módních oděvů značky Dana Dobřichovská, přičemž výtěžek bude finanční výpomocí pro žďárskou charitu, která poskytuje služby sociální, zdravotní, prorodinné a humanitární i služby prevence v celém okrese Žďár nad Sázavou.

Projekt bude mít vlastní facebookovou stránku Charita je v módě. Spuštěna bude v červnu, s tím, že vlastní prodej šatů, halenek, sukní anebo plavek odstartuje v polovině června. Oficiální focení modelů je totiž naplánováno na 4. června.

Oprava krajského mostu u pošty ve Velkém Meziříčí a s ní spojené dopravní problémy by měly být o dva měsíce kratší, než Kraj Vysočina a stavební firma původně plánovali. Silnice 602 by měla být uzavřena jen od července do konce října.
Most u pošty ve Velkém Meziříčí opraví do konce října

„Koupě bude mít dvě velké výhody. Nejprve uděláte radost sami sobě, protože kousky od Dany Dobřichovské mají šmrnc a eleganci. Zároveň bude finanční obnos z vašeho nákupu přispívat k zajištění služeb pro potřebné,“ sdělila spoluorganizátorka projektu Veronika Brychtová.

Do celé akce jsou zapojeni rovněž samotní klienti a uživatelé charitních služeb. V jednotlivých zařízeních žďárské oblastní charity se průběžně uskutečňují pravidelné tvůrčí díly Dany Dobřichovské, které jsou zaměřené na módu. „V průběhu května jsme se sešli v centru pro rodiče s dětmi Kopretina nebo v Klubu v 9 ve Žďáře. Naši uživatelé dotvářeli společně s módní návrhářkou její modely, například došívali korálky, dále pletli, šili nebo háčkovali,“ prozradila podrobnosti ze zákulisí dokončování oděvů Brychtová.

Podle jejích slov by měl projekt Charita v módě fungovat nejméně rok. „Máme připravených spoustu módních kousků a budeme postupně dodávat další a nové. I workshopy s Danou Dobřichovskou budou i nadále probíhat pravidelně,“ dodala ještě pracovnice oblastní charity.

Na vrcholu Buchtova kopce se nachází radar  a budova Řízení letového provozu, monitorující vzdušný prostor nad Českou republikou.
Buchtův kopec je místem pohádek i nejmodernějších technologií