Právě kvůli nezájmu veřejnosti se v současnosti velmi ztenčuje počet regionálních sjezdovek, které jsou ještě v provozu. O víkendu se bude lyžovat jen na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, v Novém Jimramově a na Harusově kopci u Nového Města na Moravě.

Všude jinde buď sezonu přerušili, nebo ukončili. Například ve Svratce, kde už nebylo na čem jezdit. Vrstva sněhu na svahu vlivem jarního počasí rychle odtála. I bystřický Karasín je mimo provoz. Ale dlouhodobě. Svah už stihl tak příjemně vyschnout, že o prvním březnovém víkendu si sem můžete místo lyží vzít piknikovou deku.

Naopak v nedalekém Dalečíně ještě na sjezdovce leží dostatečná vrstva sněhu. Ovšem i zde vlek stojí a organizátoři zdejšího lyžování jsou nejistí. Jestli vlek spustí, uvidí teprve dnes. 

A tam, kde se o víkendu ještě jezdit bude, se už lyžařská sezona také chýlí ke spěšnému konci. Například v Novém Jimramově, kde v sobotu v místním snowparku proběhnou tradiční snowboardové závody Batyskaf Snow Session a v neděli už jsou vlekaři rozhodnuti jezdit naposled.

Máte-li zájem navštívit o víkendu dobře zasněžené sjezdovky, můžete zkusit i ty vzdálenější. Navštivte například Hlubokou u Trhové Kamenice, kde stále ještě leží čtyřicet centimetrů sněhu, nebo Hodonín u Kunštátu, Olešnici či Hlinsko. Všechny nabízejí ještě dostatečně dobré podmínky k lyžování.