Dotýkat se přikázáno

„Exponáty pocházejí z libereckého zábavně naučného centra iQpark. Jedná se o jednu ze dvou putovních výstav tohoto science centra. První výstavu Poznávej se! měli zájemci možnost navštívit v Jihlavě a Žďáře nad Sázavou na podzim 2010," za organizátory výstavy informoval Lukáš Mokrý.

V případě této putovní výstavy, která zahrnuje asi padesátku interaktivních exponátů, platí, že dotýkat se vystavovaných exponátů je přísně přikázáno.

„Expozice však není jen hravá a zábavná, ale i poučná a naučná. Je možné si ověřit, jak fungují lidské smysly, ale i to, jak nás někdy klamou. Anebo zjistit nejrůznější údaje týkající se lidského těla a základů fyziky. Prostor dostaly také různé hlavolamy, kvízy, optické a jiné klamy," upřesnil Lukáš Mokrý.

Takže pokud máte chuť si vyzkoušet svojí šikovnost a ověřit si některé svoje znalosti a dovednosti, máte možnost. Výstava je vhodná například pro školní děti, ale samozřejmě nejenom pro ně, protože to, co dovedou, zajímá lidi v každém věku.

Pro školní a jiné početné skupiny organizátoři doporučují si návštěvu předem rezervovat. Jednorázově pojme přibližně sedm desítek osob, předpokládaná doba návštěvy výstavy je asi půldruhé hodiny.

Pro děti, studenty, důchodce a držitele průkazů ZTP vstupné činí 60 korun, dospělí zaplatí 80 korun. Rezervace vstupu je možná prostřednictvím webových stránek: http://www.zdarskypruvodce.cz/hry-a-klamy/.