Tato akce se v malé vesnici Janovičky koná již třetím rokem a těší se stále větší oblibě, a to jak z řad účastníků, tak z řad diváků. Ti již měli v minulých ročnících možnost poznat, jaké kouzlo v sobě skrývá Hubertova jízda.

Letošní ročník bude zahájen v sobotu v deset hodin dopoledne registrací koní, což je velmi důležitý čas pro všechny, kteří vlastní koně a chtějí se aktivně zapojit.

Zúčastnit se mohou koně se sedlem i s různými povozy, pro které bude též zajištěn bohatý program. O půl dvanácté vyrazí všichni, kteří budou mít chuť, na společnou vyjížďku okolo Janoviček. Kromě přírodních překážek, připraví pořadatelé i pár lehčích umělých, aby tím jízdu osvěžili. Od jedné hodiny odpolední přijdou na řadu soutěže. Při těch si budou moci koně a jejich majitelé porovnat svoje síly a schopnosti a diváci si je dobře prohlédnout a pobavit se.

„Pro jezdecké koně bude připravená soutěž s mnohými překážkami, jež musí co nejlépe překonat. Dále proběhne židličková, která dokáže zvlášť pobavit zúčastněné i přihlížející, hon na lišku a mnoho dalšího. Koně s povozy budou moci srovnat své schopnosti především v jízdě zručnosti, kterou jen tak někdo bezchybně nepřekoná," vyjádřil se hlavní pořadatel akce Josef Slavíček.

Na akci si přijdou na své mladší i starší. Pro každého bude možnost svést se ve voze taženém koňmi, prohlédnout si zvířata a pobavit se mezi lidmi, kteří koně milují.