„Fungujeme už tři roky. Snažíme se svým zákazníkům nabídnout pestrou škálu jídel steaky, hamburgery, těstoviny, saláty a další," uvedl majitel Pub&Cafe Michal Novotný.
O jídlo se v restauračním zařízení, které návštěvníci najdou na pěší zóně, stará mistr kuchař, jenž se může pochlubit bohatými zahraničními zkušenostmi. „Máme skvělého kuchaře Jiřího Neuvirta. Čtyři roky vařil v Anglii a je velice šikovný. Jídlo od něj chutná opravdu dokonale," řekl Michal Novotný.
Hosté chválí nejen chutnost pokrmů, ale také velikost porcí, které jsou, podle jejich mínění, za velmi rozumnou cenu. „Snažíme se, aby lidem u nás chutnalo. Jídlo vaříme každý den čerstvé, nepoužíváme žádné náhražky," vyjádřil se Michal Novotný.
Na své si v Pub&Cafe přijdou i milovníci klasické české kuchyně. Ti ale musí přijít v době oběda. „Předkládáme ji jako polední menu," potvrdil majitel restaurace. „Jinak upřednostňujeme spíše americkou kuchyni burgry, steaky a podobně. Všechno děláme z dobře vyzrálého masa," dodal.
Neméně důležitý je pro hosty restauračních zařízení i nápojový lístek. Ten v Pub&Cafe nabízí milovníkům hořkého pěnivého moku točenou plzeňskou dvanáctku. Ale i ti, kteří pivu právě neholdují, si ve žďárském podniku určitě vyberou.
„Nápojový lístek je opravdu bohatý. Kromě piva a vína, o které je také poměrně velký zájem, podáváme také míchané nápoje alko i nealko. A nabízíme také třeba třicet druhů rumu, což je asi nejširší nabídka široko daleko. Ceny destilátů ale nejsou nijak závratné, nejdražšího panáka si u nás můžete dát za sto osmdesát korun," informoval majitel restaurace.
V příjemném prostředí si mohou návštěvníci užít i například narozeninové oslavy. „Rezervace na tyto akce přijímáme, ale svatby neděláme," podotkl Michal Novotný.
Pravidelní návštěvníci, kterých není zrovna málo, už také vědí, že se v Pub&Cafe čas od času setkají i s něčím navíc. „Pořádáme sem tam malá hudební vystoupení. Není to nic velkého, snažíme se hostům občas jejich pobyt zpestřit něčím novým," okomentoval Michal Novotný.
Výhra v soutěži o nejoblíbenější hospůdku Žďárska majitele Pub&Cafe opravdu potěšila. „Jsem rád, že se našim hostům u nás líbí. A poděkování určitě patří i obsluze. Kdyby chyběl příjemný úsměv a vlídné slovo, tak by to k nám návštěvníky určitě tolik netáhlo," pousmál se majitel restaurace.
Jak to dopadlo?
Hlasy do soutěže O nejoblíbenější hospůdku Vychutnejte si léto 2015 aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře zaslalo v červenci a v srpnu celkem 672 lidí. Na prvních třech místech se umístily: Pub&Cafe ze Žďáru nad Sázavou, restaurace Harenda z Bystřice nad Pernštejnem a restaurace Kozlovna z Nového Města na Moravě.