Po zisku Ceny Jiřího Gutha-Jarkovského, kterou mu letos udělil Českým olympijský výbor, získal Radek další ocenění. Česká mincovna z Jablonce nad Nisou mu vyrazila zlaté a stříbrné pamětní medaile. Část výtěžku z jejich prodeje pošle Mincovna našemu aktuálně nejlepšímu horolezci na nový projekt Koruny světa.

Radek Jaroš stanul jako první Čech a zároveň patnáctý na celém světě na všech čtrnácti osmitisícových vrcholech planety bez pomoci výškových nosičů a použití umělého kyslíku, čímž se stal držitelem tzv. Koruny Himaláje. „O tom, že se pokusím o Korunu Himálaje, jsem se rozhodl po šesté osmitisícovce," říká Jaroš, který má ve své koruně takové lahůdky jako výstup na Šiša Pangmu jižní stěnou alpským stylem nebo sólový výstup na Manaslu, který podnikl, protože mu vlastně nic jiného nezbylo. „Původně to měla být větší expedice, ale postupně se začala rozpadat, nakonec jsem stál před rozhodnutím, zda přijdu o jednu himálajskou sezónu, nebo odletím sám," doplnil Jaroš.

Kniha K2, poslední klenot Koruny Himálaje se věnuje jeho expedici z roku 2014, kdy tuto osmitisícovku slavný horolezec pokořil. Svoji knižní prvotinu představila také Andrea Jarošová, která svému otci doposud s knihami pomáhala. Svojí knihu V lavině autorka žánrově zasadila jako „něco mezi Malým princem a Klubem rváčů". „Kniha je především pro odvážné rodiče, děti ji zvládnou určitě," soudí s úsměvem Jarošová. Zároveň přiznává, že inspiraci čerpala ve svém dětství, ve kterém nebyla nouze o oheň a pyrotechniku.