Po skončení uplynulé úspěšné sezony došlo k největší změně na trenérském postu. Mančaft opustil z pracovních důvodů kouč Marek Michalisko, jehož nahradil Pavel Hladík. Obměnou ale prošel celý realizační tým. „Trenér Michalisko skončil po vzájemné dohodě, potřebuje se zabydlet v novém zaměstnání," objasnil situaci předseda oddílu Miloš Bílek.

Nový kouč Hladík byl k A týmu dosazen takříkajíc z vlastních zdrojů. „Vůbec jsme neuvažovali o angažování nového trenéra odjinud," vysvětluje Bílek. „Pavel je kvalifikovaný trenér, práci rozumí. Navíc snad devadesát procent hráčů našeho mladého kádru prošlo v minulosti jeho rukama, takže se vzájemně velmi dobře znají. Z pohledu oddílu se jedná o ideální stav."

Pokud jde o změny v kádru, vítěznou sestavu opustil pouze pivot Martin Prokeš. Podobně jako kouč Michalisko z pracovních důvodů. „O Martina mají zájem na hostování ve druholigovém Havlíčkově Brodě," prozrazuje šéf klubu.

Hráčský kádr byl doplněn o dva srbské hráče, pravou spojku Ranka Džoliče a pivota Nikolu Sekuliče. „Ve středu budeme jejich příchod ze Srbska definitivně ladit na svazu. Oba hráči k nám přicházejí na přestup a stanou se našimi hráči," dodává Bílek, který před včerejším prvním tréninkem krátce pohovořil k týmu.

A poté už házenkáři vyrazili poprvé propotit svá trika. „Na prvním tréninku jsme nejprve absolvovali téměř hodinový výběh do okolí, poté jsme strávili zhruba hodinu v hale," přiblížil úvodní dávku nový kouč Pavel Hladík.

Tréninky okoření i řada kvalitních přípravných utkání. První dva mají novoveselští házenkáři na programu už v pátek a v sobotu. To se střetnou (oba dny od 17.30 hodin) s reprezentačním týmem Egypta, který se v Novém Veselí připravuje na olympijské hry v Riu.

Ani letos nebude v rámci přípravného období chybět tradiční Memoriál Josefa Smékala, který bývá rovněž velmi silně obsazen. Ten je na programu o druhém srpnovém víkendu.

První extraligové utkání v historii odehraje Sokol Nové Veselí v neděli 4. září na hřišti pražské Dukly.

V domácím prostředí se představí poprvé v sobotu 10. září od 18 hodin proti HCB Karviná.