„Školka bývá o prázdninách vždycky plná, ale zatím je tato kapacita dostačující," informovala ředitelka žďárských školek Milada Vránková. K prázdninovému provozu mohou být přijaty jen děti zapsané ve žďárských školkách.

V Novém Městě na Moravě bude celé prázdniny v provozu mateřská školka ve Žďárské ulici. „Otevřeny budou dvě nebo tři třídy, podle potřeby. Ze zkušenosti víme, že to je dostačující, navíc některé z dětí, které jsou o prázdninách do školky přihlášeny, nakonec nepřijdou," sdělila ředitelka mateřských školek v Novém Městě Ivana Buchtová s tím, že od 18. srpna se začne stěhovat školka v Tyršově ulici do zrekonstruovaného a rozšířeného zařízení v ulici Drobného, kam tamní děti v září nastoupí.

Maximálně stovku dětí pojme od 1. do 18. července velkomeziříčská školka v Sokolovské ulici. Od 21. července pak bude uzavřena kvůli rekonstrukci kotelny a topení.

Rodiče meziříčských dětí mohou své potomky od 21. července do 22. srpna umístit do školky v ulici Nad Plovárnou. „Děti z cizích obcí mohou být přijaty k prázdninovému provozu pouze v případě, že kapacita prázdninových provozů bude postačující pro děti přijaté v našich mateřských školách," uvedla ředitelka školek ve Velkém Meziříčí Božena Suchánková.

Ve Velké Bíteši bude v létě fungovat jak školka na Masarykově náměstí, tak i v ulici U Stadionu v obou bude provoz přerušen od 21. července do 1. srpna a od 25. do 29. srpna.

Bystřické děti mohou o letošních prázdninách navštěvovat pouze jednu mateřskou školku, a to v Nádražní ulici. V Okružní ulici budou rekonstruovat školní kuchyni.

----------

Otevřené školky

Žďár nad Sázavou

- od 1. 7. do 31. 7. MŠ Haškova ulice, od 1. 8. do 31. 8. MŠ Veselská ulice

Nové Město na Moravě

- MŠ Žďárská ulice (celé prázdniny)

Velké Meziříčí

- od 1. 7. do 18. 7. MŠ ulice Sokolovská, od 21. 7. do 22. 8. MŠ ulice Nad Plovárnou

Bystřice nad Pernštejnem

- od 1. 7. do 22. 8. MŠ Nádražní ulice

Velká Bíteš

- MŠ Masarykovo náměstí i MŠ ulice U Stadionu od 1. 7. do 18. 7. a od 4. 8. do 22. 8.