Provoz levým jízdním pruhem byl v tomto úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem obnoven kolem 20:45, bez omezení začala auta místem projíždět po 22:00, informovalo Národní dopravní informační centrum.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl na twitteru uvedl, že v místě se stalo pět dopravních nehod. Voda na dálnici zde podle něj vytéká z kanalizace, ŘSD zde omezí provoz a chystá opravy.

Dálnice byla uzavřena kvůli namrzající vodě z přetékající kanalizace ve středním dělícím pásu dálnice, napsal Rýdl. Při jedné z pěti nehod podle něj auto narazilo do vozidla hasičů. Z informací na webu policie vyplývá, že nehody se obešly bez zranění.

Vlak Českých drah. Ilustrační foto.
Strojvedoucímu ujel vlak i s cestujícími

V kritickém úseku silničáři zavřou levé jízdní pruhy v obou směrech. "Ještě v noci oslovujeme dodavatele zemních prací tak, aby v horizontu hodin nastoupily na km 98 bagry k zahájení záchranné opravy kanalizačního systému dálnice," uvedl Rýdl. ŘSD plánuje provizorní prokopání odvodu odpadní vody.

Na 98. kilometru D1 je podle Rýdla nejnižší místo v okolí, kam se voda z dálnice stahuje a je odváděna kanalizací pryč. Rekonstrukci kanalizace zde při opravách dálnice prováděla společnost Geosan z italsko-česko-kazašského sdružení, které ŘSD z oprav kvůli jejich zpoždění už dřív vypovědělo, doplnil mluvčí.