VYBERTE SI REGION

Bystřický Eden zve na pravou zabijačku

Bystřice nad Pernštejnem - Vůně uzeného masa a dalších zabijačkových pochoutek prosytí o víkendu centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem.

3.2.2016
SDÍLEJ:

Bohatý doprovodný program v Centru bude určený pro gurmány i pro rodiny s dětmi. Lidé ochutnají spoustu masa i kouřové pivo. Foto: Centrum Eden

V Edenu se o prvním únorovém víkendu bude slavit takzvaný Uzený masopust. V sobotu od třinácti hodin bude zahájen průvodem na náměstí v Bystřici nad Pernštejnem. Ten dovede masky až do Edenu, kde bude bohatý program pro gurmány i pro rodiny s dětmi. Připravena bude desítka druhů uzeného masa od čtyř různých uzenářů, kteří své produkty zpracovávají podle tradičních rodinných receptur.

„Hosté se mohou těšit na uzenářskou show řezníka, který loni v Bystřici vyhrál soutěž o nejlepší moravské uzené. Nebude chybět ani kuchařská show. Ta bývá pro diváky nejoblíbenějším bodem programu, na jejím konci vždy následuje degustace," říká jeden z pořadatelů akce Pavel Pichler.

Návštěvníci se při masopustu budou moci také naučit porcovat maso od profesionálních řezníků a soutěživé povahy změří své síly v klání jedlíků. Ti budou mít za úkol sníst v co nejkratším čase kilo ovaru. Pro děti je připraveno divadlo, šifrovací hra, malování na obličej a výroba soutěžních masek. Prohlédnout si budou moci také hospodářská zvířata z edenské farmy. Pro milovníky piva bude připraven speciální pivní mok, který vyrobil sládek minipivovaru Eden. Tentokrát bude naražena uzená dvanáctka z nakouřeného sladu. „Základem pro toto uzené nakuřované, pivo je slad, který se suší nad kouřem ze dřeva, především bukového, či rašeliny," vysvětluje sládek minipivovaru Eden Vladimír Vecheta.

Uzené pivo z Bystřice se inspirovalo recepturami vzešlými z letitých zkušeností německých pivovarů, ale doplněných zkušenostmi českých pivních domovarníků, kteří umí recepturu velkého pivovaru přizpůsobit malé dávce. „Základním fíglem je vhodná kombinace sladů, které dovolí vyniknout kouřovému aroma nakuřovaného ječmene," konstatuje sládek.

Uzené pivo po uvaření a vykvašení zraje stejným způsobem jako pivo klasické, tedy nejméně sedm týdnů.

Celý masopustní program v bystřickém centru Eden bude trvat v sobotu a v neděli od půl desáté do sedmnácti hodin.

Autor: Redakce

3.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Spoušť. V lednu 2007 řádil nad Evropou orkán Kyrill . Na Vysočině vítr sílil od podvečera 18. ledna.

Před deseti lety řádil Kyrill

ATLETICKÉ NADĚJE NOVÉHO MĚSTA. Nejlepší atleti novoměstského oddílu za rok 2016. Zleva Novotná, Koutník, Forchtsamová, Šírová, Kourek, Kabrda, Kulíšek, Pulgretová, trenéři Petr Hubáček st. a Petr Hubáček ml.

Novoměstští atleti bilancovali medailově velice úspěšnou sezonu

Povodí Moravy letos opraví v Radešínské Svratce opevnění na řece Bobrůvka

Radešínská Svratka – K opravě opevnění na řece Bobrůvce (Loučce) v Radešínské Svratce na Novoměstsku by mělo dojít v letošním roce. Vyplývá to ze zveřejněných plánů Povodí Moravy.

Chovatelka nabízí odměnu deset tisíc korun

Velké Meziříčí – Nešťastná majitelka černého hovawarta, který se ztratil na konci minulého roku ve Velkém Meziříčí, nabízí za jeho nalezení odměnu deset tisíc korun.

Bruslařský ovál ve Žďáře pokrývá led

Žďár nad Sázavou - Do soboty musí rychlobruslařský ovál před žďárským zimním stadionem pokrýt kvalitní vrstva ledu, aby se se tam mohly uskutečnit z minulého týdne odložené závody dračích saní. Pak teprve dostane šanci bruslit pod širým nebem veřejnost.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies