Ukrajince před soudce předvedla policejní eskorta a u soudu musel být kromě obhájce obviněného přítomen i tlumočník. Obhájce se nechtěl k okolnostem případu vyjadřovat s tím, že ho klient nezbavil mlčenlivosti.

Kriminalisté Ukrajince obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest od deseti do osmnácti let. Oběť byla nalezena v pondělí kolem půl třetí ráno bez známek života na chodbě ubytovny. Život mu nedokázali zachránit ani přivolaní lékaři rychlé záchranné služby.

Co přesně se na ubytovně stalo, zatím policie nezveřejnila. Podle informací Deníku ale došlo mezi oběma muži k hádce poté, co se v noci z neděle na pondělí vrátili z restaurace. Důvodem sporu pak byly s největší pravděpodobností peníze, které si jeden od druhého půjčil.

Ilustrační foto
Nejvíce padaly stromy v okolí Kamenice nad Lipou

Oba muži, kteří spolu na ubytovně bydleli bez problémů v jednom pokoji asi půl roku, byli navíc pod vlivem alkoholu. Za jakých konkrétních okolností obviněný svého spolubydlícího napadl, není jasné, ale vražednou zbraní byl v tomto případě nůž, kterým obviněný svou oběť nejméně třikrát bodl do zad. Kriminalisté sice dosud nezveřejnili výsledky pitvy, ale pravděpodobnou příčinou smrti mladšího z Ukrajinců bylo vykrvácení.

Obviněný Ukrajinec, který má i maďarský pas, u středečního soudu řekl, že si myslí, že to, co je mu kladeno za vinu, neudělal, na druhou stranu chce a bude s kriminalisty na objasnění případu spolupracovat. Od soudu byl převezen do vazební věznice, kde bude čekat na soud. Pokud státní zástupce na muže podá obžalobu, bude se případem zabývat táborská pobočka Krajského soudu v Českých Budějovicích.