K napadení došlo v pátek na Karlově náměstí. Před druhou hodinou v noci přišel ke stojícímu vozu taxislužby mladý muž a nastoupil na místo spolujedoucího. Utrousil, že chce odvézt do Brna. Při dotazu na placení vytáhl předem rozbitou lahev, uražené skleněné hrdlo namířil na krk řidiče a pod pohrůžkou použití ostrých střepů požadoval odvoz.

Ilustrační snímek
Přepadení taxikáře v Třebíči! Střepy na hrdle a rychlý policejní zásah

Napadený se snažil bránit a přitom utrpěl řezné poranění na ruce. Z vozidla se mu podařilo dostat ven a přivolat policii. Osmnáctiletý mladík se snažil s autem odjet, to se mu ale nedařilo. Zraněný řidič po jednom z neúspěšných pokusů přiskočil k vozidlu, vytáhl klíčky ze spínací skříňky a utíkal pryč. Mladík ho dostihl a řidiče ještě fyzicky napadl, ten se opět útoku bránil.

Podél Dalešické přehrady vede nová zelená turistická značka. Turisty zavede přímo k vodě, na místa s poutavými výhledy.
Podél přehrady vede nová turistická trasa. Prošli jsme ji za vás

Na místo v tu dobu již přijížděli přivolaní policisté. Mladý muž se dal před nimi na útěk směrem k Jejkovské bráně. Policisté ho rychle dostihli a muže zadrželi. Přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která zraněného řidiče taxislužby odvezla do nemocnice k ošetření. Zadrženého muže policisté eskortovali na oddělení policie, skončil v cele. Naměřili mu 1,15 promile alkoholu.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého mladíka. „Osmnáctiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, a dále přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality Miluše Vostalová.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Obviněný mladík ještě v minulosti nebyl soudně trestán. „Za spáchané trestné činy hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Miluše Vostalová.

V areálu nemocnice platí od 1. května nové tarify za parkování.
Půlhodina parkování v nemocnici je nově zdarma