Jeden z podezřelých dívku úmyslně vyhodil z okna. Pád přežila, a proto ji společně s dalším obviněným brutálně ubili. Tělo vhodili do kontejneru. Kriminalisté ho ve středu nalezli na skládce komunálního odpadu v Jihlavě - Henčově. Motiv vraždy zatím není jasný.

Podle kriminalistů přišla školačka z Jihlavska dobrovolně v noci na 16. března do bytu svého známého v centru Jihlavy. Po neznámém sporu dvacetiletý muž dívku úmyslně vyhodil z okna. "Dívka pád z několikametrové výšky přežila. Muž ji odnesl opět do bytu, zavolal dva známé a společně řešili, jak ji usmrtit," řekl novinářům kriminalista Pavel Kubiš.

Dva muži dívku škrtili nejdřív rukama, poté i kabelem od počítače a šlapali jí na krk těžkou motorkářskou botou. Po trýznění trvajícím desítky minut ji nakonec usmrtili, tělo zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. "Tělo pak skončilo na skládce v Henčově, kde jsme ho za pomoci hasičů ve středu našli," řekl bez dalších podrobností Kubiš.

Motiv brutální vraždy zatím není zcela jasný. "Impuls násilného jednání pravděpodobně vznikl po jednání mezi dívkou a uživatelem bytu," uvedl kriminalista. Dívka se podle něj zřejmě něco dozvěděla a muž chtěl zabránit tomu, aby mohla svědčit. Obviněný dvacetiletý uživatel bytu zatím nebyl soudně trestán, druhý dvacetiletý obviněný byl třikrát odsouzen pro majetkové trestné činy. Osmnáctiletý mladík, obviněný z trestného činu nadržování, jenž je vyšetřován na svobodě, byl jednou trestán za krádež.

Podle kriminalistů se všichni čtyři mladí lidé znali, dívka v bytě už několikrát předtím přespala. Užití drog u podezřelých zatím nebylo prokázáno. Čin je už čtvrtou vraždou, která byla letos spáchána na Vysočině. Ve všech případech jsou pachatelé známi.