Přivolaní policisté se pak nestačili divit, když muži naměřili hodnotu 3,78 promile alkoholu v dechu. „Prověřujeme dopravní nehodu, při které opilý řidič při parkování narazil do stojícího vozidla. Muž měl téměř čtyři promile alkoholu,“ potvrdila událost policistka Jana Kroutilová.

Horníci vyvezli 27. dubna poslední vůz uranové rudy z dolu Rožná I v Dolní Rožínce na Žďársku. Důl Rožná I je posledním uranovým dolem jak na území České republiky, tak i ve střední Evropě. V provozu byl od 1957 do roku 2016.
Poslední vozík s uranovou rudou byl vyvezen na povrch. Důl Rožná 1 končí

Nehoda se stala ve čtvrtek 27. dubna. Šestapadesátiletý muž jel s vozidlem Opel Vectra po silnici v Osové Bítýšce. „Po druhé hodině odpoledne před místním obchodem při parkování narazil automobilem do zadní části zaparkovaného vozidla Volvo. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo,“ uvedla Kroutilová.

Na místo byli přivoláni policisté, kteří provedli u řidiče dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 3,78 promile alkoholu. Dále se muž podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev. Policisté opilému řidiči zadrželi řidičský průkaz. Místo dopravní nehody ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, ze spáchání kterého je řidič podezřelý,“ podotkla policistka Jana Kroutilová.