„Muž a žena jsou obviněni z toho, že v době od začátku loňského roku do poloviny dubna letošního roku na území Velkého Meziříčí poškozovali majetek, a to zejména omítky na budovách, nástupištích, v průchodech, dále oplocení, zastávky hromadné dopravy, trafostanice a fasády domů. Na náhodně vybrané objekty psali barvou ve spreji, barvou, kterou rozlévali z plastové lahve, nebo lihovým fixem. Jednalo se o různé, a to i vulgární nápisy,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Dvacetiletá dívka byla při ničení cizího majetku podstatně aktivnější než její společník. „Ve třiadvaceti případech se v průběhu loňského roku poškozování majetku dopustila mladá žena. U muže se jednalo o sedm případů. Ve dvou případech ze začátku letošního roku se jednalo o jejich společnou trestnou činnost,“ přiblížila mluvčí. Z více než stopadesátitisícové škody tak jde na vrub ženy téměř 130 tisíc a zhruba dvacet tisíc má na svědomí mladík.

„Žena i muž byli obviněni z přečinu poškození cizí věci spáchaného částečně ve spolupachatelství,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí žďárského oddělení obecné kriminality. Za takový čin vandalům hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Hasičské klání na Vratislavově náměstí
Nejtvrdší hasiči Vysočiny se utkají v Novém Městě