Oslava se uskuteční pod názvem Párty ZOOparty v neděli 28. května v podvečer na jihlavském Masarykově náměstí. Do oslav se zapojí i herci z Horáckého divadla. „Herci předvedou nejen svůj herecký um, ale i velký smysl pro humor, schopnost improvizovat a výtvarné nadání,“ přiblížil program tiskový mluvčí Zoo Jihlava Martin Maláč.

Od pěti hodin začnou oslavy na náměstí promenádou zvířecích masek a vozů, k poslechu zahraje živá kapela. Na místě bude možnost si nechat namalovat zvířecí obličej, avšak zájemci mohou přijít i ve vlastních zvířecích maskách. „Velkým trhákem bude parašutistický výsadek exotických zvířat přímo na náměstí kolem čtvrt na šest. O půl šesté půjde průvod po trase Masarykovo náměstí, Brněnská ulice, přes starý brněnský most k hlavnímu vchodu do zoo,“ sdělil Martin Maláč.

Přesně v šest hodin se uskuteční slavnostní zahájení Párty Zooparty u hlavního vstupu do zoo. Po dobu oslav na místo připravují netradiční zážitkovou hra o hodnotné ceny, jejíž součástí bude stopování zvěře, komentované synchronizované plavání pelikánů či speciálně upravený tobogán symbolizující průjezd zažívacím traktem anakondy.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Rodiče splatí dluh zoologické zahradě do konce roku

Ve čtvrt na devět večer vyrazí z africké vesnice Matongo tichý lampionový průvod komentovaný samotnými zvířaty. „Konec průvodu bude na louce u dravců naproti australské farmě. Na tomto místě proběhne i speciální světlušková light show. Poté bude pronesena slavnostní řeč a odhalen velký narozeninový dort pro zvířata, který mohou pomoci připravit návštěvníci tím, že během nedělního podvečera donesou do velké dortové formy ovoce a zeleninu,“ dodal tiskový mluvčí jihlavské zoo.

Vstupenky na narozeninový program jsou k dostání v předprodeji na pokladnách zoo či e-shopu za cenu šedesát korun. Na místě budou vstupenky prodávat za sto korun.

Kultura. Během letních měsíců bude parkán na Bráně Matky Boží zpřístupněný veřejnosti. Čeká ho řada kulturních akcí.
Parkán u brány Matky Boží bude v létě otevřený