Soutěž O nejkrásnější knihu je jednou z doprovodných akcí Podzimního knižního veletrhu, který se koná každoročně v Havlíčkově Brodě.
„Ocenění je určeno knihám, které jsou s Krajem Vysočina spjaté obsahově a tematicky a není podmínkou, aby jejich nakladatelé nebo autoři měli sídlo v Kraji Vysočina. Cena je dotována částkou 60 000 Kč, polovinu získá autor a polovinu nakladatel,“ uvedla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Do soutěže mohou přihlásit autoři a nakladatelé svou publikaci, kterou vydali od září 2016, a nebo ji mají v plánu vydat do 20. září 2017. „Jejich knihy mohou být oceněny dokonce hned dvakrát – cenou Kraje Vysočina a také cenou čtenářů knihovny a posluchačů Českého rozhlasu Region,“ dodala Svatošová. Přihlášené publikace bude hodnotit porota, složená z pracovníků kulturních subjektů působících v Kraji Vysočina.

Firma Fritagro Nížkov se podle inspektorů České inspekce životního prostředí provinila tím, že v květnu 2016 znečistila potok čistírenskými kaly. Vodní tok, který je významným krajinným prvkem, tak poškodila.
Fritagro Nížkov dostala pokutu 200 tisíc za znečištění potoka

Zájemci o přihlášení do soutěže mohou knihy zasílat ve dvou exemplářích do 20. září 2017 na adresu Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

Ceny za nejkrásnější knihy 27. Podzimního knižního veletrhu budou vyhlášeny na slavnostním večeru v první den veletrhu v pátek 20. října 2017 ve 20 hodin v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě.