„Od 18. července do 15. srpna bude v Cityparku výstava s názvem Obři oceánů. K vidění budou unikátní modely největších podmořských živočichů, a to v životních velikostech,“ informovala o nové výstavě tisková mluvčí jihlavského Cityparku Jana Vránová.

Cílem edukativní výstavy je návštěvníkům představit jedny z nejzajímavějších živočichů naší planety. „Všechny exponáty jsou dokonalou kopií oceánských obrů, jsou

Na parkovišti v jihlavské nákupní zóně mají elektromobily svou první rychlodobíjecí stanici.
V Jihlavě funguje první rychlodobíjecí stanice pro elektromobily

vyrobené na základě detailních předloh vědeckého původu. Mohou tak sloužit i jako naprosto věrná učební pomůcka,“ doplnil tvůrce expozice Pavel Kratochvíl.

Ředitel FC Vysočina Jan Staněk.
Klub lety postupně stagnoval, musíme zlepšit jeho vnímání, říká Staněk

Většina exemplářů bude doplněna o televizní obrazovkou, na které se bude promítat video konkrétního živočicha.

Výstava Obři oceánů se uskuteční pod záštitou National Geographic a je určená široké veřejnosti. „Zejména však těm, které zajímá život v tajemných hlubinách oceánů,“ dodala Vránová.

Kromě samotných obrů oceánů se veřejnost můžete těšit i na velkou sbírku čelistí a žraločích zubů. „Jedná se o jednu z největších sbírek žraločích čelistí a zubů ve střední Evropě. Mezi její dominanty paří obří čelisti žraloka tygřího, který měřil čtyři metry, či osmnáct centimetrů velký a několik miliónů let starý zub z pravěkého žraloka megalodona,“ prozradila Vránová.

Vystaven bude i devět centimetrů dlouhý zub největšího nalezeného jedince žraloka bílého.

Expozici bude doplňovat tematický fotokoutek National Geaographic, kde se zájemci budou moct na památku i vyfotit.