H. BROD – PELHŘIMOV 5:1
Havlíčkův Brod přivítal v domácím prostředí Pelhřimov a už před utkáním bylo jasné, že půjde o hodně těžký zápas. Názorně to potvrdil v 18. minutě Tomáš Plachý, který poslal Lední medvědy do vedení. Ještě do přestávky ale vyrovnal Lukáš Endál, který pak v čase 19:05 předvedl výstavní sportovní gesto, když odvolal nařízené trestné střílení za faul na svou osobu. A byl to právě vlasatý útočník, kdo dokonal v prostřední části obrat. Domácí už si vítězství v derby Vysočiny a další tři důležité body utéct nenechali, na konečných 5:1 upravili dvěma přesnými zásahy Miroslav Třetina a Michal Semrád.

„Soupeř hrál výborně a my jsme byli v první třetině zaskočení. Nechodily nám kotouče, hráli jsme daleko od sebe a ujížděli jsme si. Výborně jsme hráli v oslabení a k vítězství nám pomohly i dobré přesilovky, dali jsme v nich tři góly. Myslím si, že výsledek 5:1 je pro soupeře krutý. Výborně nám zachytal Čenda Novák, který měl těžké zákroky v důležitých momentech. " řekl brodský trenér Aleš Totter. Ten se rovněž vyjádřil k fair play hře, které na stadionech přibývá. „Těší mě, že máme v týmu hráče, kteří dovedou odvolat nařízené trestné střílení. S Pelhřimovem se nám to stalo už podruhé, předtím v Pelhřimově odvolal faul Filip Navrátil. Sledoval jsem, že v poslední době bylo v hokejové i ve fotbalové lize těchto momentů víc. Jsem rád, že je vidět, že je to sport," dodal Totter.

Branky a nahrávky: 18. Endál (Třetina, T. Semrád), 28. Endál (Třetina, T. Semrád), 31. M. Semrád (Endál, Novák), 51. Třetina (Přidal, T. Semrád), 57. Třetina (Endál, Přidal) – 11. Plachý (Vysloužil). Rozhodčí: Vojtěch Král – Martin Maťašovský, Roman Komínek. Vyloučení: 6:7, navíc Marek Hadrava TH [ZHK], Port (oba PEL) OK [NESP]. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 742. Třetiny: 1:1, 2:0, 2:0. H. Brod: Novák – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Bušek – Přidal, Třetina, Endál – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Křížek. Pelhřimov: Groh – Kubát, Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava, Bezděk, Votápek, Kopic, Plachý, Vysloužil.

ŽĎÁR N. SÁZ. – M. BUDĚJOVICE 2:1pp
Plameny byly v první třetině aktivnější, ale všechny šance domácích končily ve výstroji Dudáčka. Hostující brankář měl hlavní zásluhu na tom, že bezbrankový stav vydržel až do poloviny zápasu, kdy se trefil David Vítek, ačkoliv po vedoucí brance Žďáru si i Žihadla vytvořila pár zajímavých šancí. Do třetí třetiny nastoupili žďárští hokejisté aktivně, nehodlali pouze ubránit jednobrankový výsledek, ale Žihadla opět podržel při několik šancích domácích Dudáček. Sedm minut před koncem zápasu se před branku Slámy protlačil Polívka a zápas poslal do prodloužení, které rozhodl v poslední minutě v přesilové hře Beneš.

„Řekl bych, že diváci viděli pěkný zápas. Z mého pohledu to bylo trpělivé a odpracované. Trochu mě mrzí, že to je už asi třetí zápas, kdy jsme to podle mě měli rozhodnout za tři body. Nechci být neskromný, ale myslím si, že těch šancí jsme tam měli spoustu a mohli jsme ještě nějaký ten gól přidat a pojistit to. Na druhou stranu musím pochválit Jirku Slámu, který nás neuvěřitelně podržel. Nakonec jsme zvládli to prodloužení, takže ve finále asi spokojenost a jedeme dál," hodnotil utkání kouč Plamenů Michal Konečný.

Branky a nahrávky: 31. Vítek D. (Pleva, Sláma), 65. Beneš (Kaňka) – 53. Polívka (Hačecký). Rozhodčí: Zbořil – Bubela, Zedník. Vyloučení: 4:5 Využití: 2:0. Diváci: 768. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 – 1:0. Žďár n. S.: Sláma – Pleva, Beneš, Březka, Kolda, Smejkal, Půža, Hort, M. Vítek – Střecha, Krupka, Kovářů, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kaňka, Paták, Juráň, Pazourek. M. Budějovice: Dudáček – Šťáva, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka, Salát – Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Šurý.

Ostatní výsledky skupiny Střed: Nymburk – Písek 5:3, Tábor – Jindřichův Hradec 6:1, Kolín – David Servis 6:1.