„Potěšitelné je, že nejlepší guláš vyhrál nejmladší tým ze všech zúčastněných," řekl respektovaný odborník v oblasti gastronomie a přední český kuchař Jaroslav Sapík.

Zároveň se soutěží probíhal Den otevřených dveří pivovaru Chotěboř, kterého se dle pořadatelů zúčastnilo téměř dva tisíce návštěvníků.
„Těší nás, že zájem o prohlídku pivovaru i po šesti letech jeho provozu stále trvá a návštěvníky zajímá výroba našeho piva tradiční metodou" uvedl sládek chotěbořského pivovaru Oldřich Záruba.

Druhým nejlepším gulášem byl Lesnický guláš, který uvařila Vinárna pod Radnicí z Brna, třetí místo obsadil pražský Hotel ILF a Hovězí guláš.
„Byla to pro nás nová příjemná zkušenost, rádi bychom akci příští rok zopakovali, ohlasy veřejnosti byly vynikající. Všechny zúčastněné týmy uvařily výborné guláše, avšak vítězem se mohl stát jen jeden," řekl ředitel Pivovaru Chotěboř Richard Moravec s tím, že návštěvníci zde spořádali více než dvě stě litrů guláše.

(dop)