Mezi novými sedmi zastupiteli z uskupení Pro Ostašov získal Jaroslav Kabelka až čtvrtý nejvyšší počet hlasů. Ještě hůře dopadla dosavadní místostarostka Miluše Čtveráčková, která skončila pátá. Zvítězil Drahomír Klubal, když ho na kandidátce označilo 55 z 67 aktivních voličů.

O novém vedení obce rozhodne ustavující zastupitelstvo a při něm není vyloučeno nic. I přes neúspěch může starostou nadále zůstat Jaroslav Kabelka. Ten už dříve naznačil, že ve funkci započal práci a rád by ji do konce nynějšího volebního období dokončil.

Volební účast dosáhla téměř 60 procent. To se může zdát jako poměrně značná aktivita voličů, v roce 2014 ale v Ostašově při řádných komunálních volbách hlasovalo téměř 88 procent voličů.

Sobotní mimořádné volby vyvolala opozice z uskupení Nezávislí. Tři její zastupitelé složili na podzim mandát a jejich náhradníci je vystřídat odmítli. Tím klesl počet ostašovských zastupitelů pod pět a zákon takový stav znemožňuje. Důvod k odstoupení z minulého zastupitelstva odmítla opozice sdělit.