Podle Procházky byl kolem 16:00 omezen provoz na silnici I/38 od křižovatky Kasárna do Želetavy, kde dopravu blokují uvízlá nákladní vozidla. "Pro osobní automobily byla stanovena objízdná trasa po komunikacích nižších tříd. Dále je kvůli uvízlému kamionu zcela neprůjezdný úsek silnice II/402 z Brtnice na Stonařov na Jihlavsku," uvedl mluvčí.

Policisté zaznamenali od 05:00 v celém kraji několik desítek dopravních nehod, tři lidé byli lehce zraněni. Podle Romana Hubeného z dispečinku krajských silničářů musí řidiči věnovat jízdě i nadále maximální opatrnost na všech silnicích v kraji. "Dokud se neuklidní vítr, budou se sněhové jazyky vytvářet i nadále," řekl Hubený. Problémy se sněhovými jazyky jsou různé podle terénu kolem silnic.

Silnici II/406 z Kostelce na Jihlavu už po ránu zcela zablokovaly kamiony. Provoz na I/38 u Květnova mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem zastavil havarovaný kamion, odstraněn byl před 10:00. Krátce nato byla silnice u Květnova znovu pro auta uzavřena, aby tam mohli silničáři odhrnout navátý sníh.

Železnici u Obrataně dopoledne tři hodiny blokovalo nákladní auto uvízlé na přejezdu. Provoz vlaků v tomto úseku trati mezi jihočeským Táborem a Horní Cerekví na Pelhřimovsku se zastavil v 06:20. Obnoven byl podle údajů na webu Českých drah v 09:42. Jeden vlak byl mezitím nahrazen autobusem, zbylé dva nabraly zpoždění 80 a 165 minut.

Na dálnici D1 podle údajů Národního dopravního informačního centra v 01:30 havaroval kamion na 116. kilometru směrem na Prahu, provoz zastavil asi na půl hodiny. Ráno byla podle policie dálnice sjízdná.

Podle předpovědi meteorologů lze na území Vysočiny večer a v noci očekávat sněhové přeháňky. Čerstvý severozápadní až severní vítr, který v nárazech dosáhne rychlosti až přes 60 kilometrů v hodině, bude od středních poloh místy tvořit sněhové jazyky.