Právě auto Locomobile mělo být největším lákadlem aukce. Nejvyšší nabídka za něj v aukci byla dva a půl milionu, organizátoři však už předem stanovili prodejní cenu na nejméně tři miliony korun. Z aut a motocyklů se přímo při aukci prodala pouze Jawa– ČZ 175 z roku 1958. „Nový majitel ji vydražil za tři tisíce. Hned po aukci se ale povedlo prodat další čtyři motorky, které v ní původně byly. Kromě jiného prototyp Jawy z roku 1969. Zájemce za ni zaplatil 180 tisíc," uvedl obchodní ředitel společnosti Auctum Jan Zvelebil. Právě firma Auctum aukci pořádala.

Podle Zvelebila lidé v aukci moc nepřihazovali proto, že na podobný typ nákupu automobilů a motocyklů nejsou moc zvyklí. „Při aukci byli spíš ostýchaví, po ní se ale povedlo několik obchodů domluvit," zdůraznil.

Kromě aut a motocyklů byly v dražbě historické motoristické časopisy, reklamy nebo například medaile z motoristických závodů. „Prodala se z nich asi polovina," poznamenal Zvelebil.

Dodal, že podobné aukce plánuje společnost dělat pravidelně. „Na letošek jsme naplánovali dvě. V dalších letech ji chceme dělat čtyřikrát za rok. V pořádání se bude střídat Brno a Praha," řekl ředitel.