Na podiu vystoupí kapely Wobčas, Jana Blažková, AMaTeR, Bagr a Ukulele Troublemakers – účastník Československo má talent.

Součástí akce je, jako tradičně, bohatý program pro dospělé i děti. Konkrétně pro dospělé bude připravena rovněž široká nabídka piv Rebel. Zájemci budou moci ochutnat i speciálně uvařené pivo Buřič. „Jedná se o světlou třináctku s přídavkem červeného karamelového sladu a anglického chmele s aromatem černého rybízu,“ řekl sládek Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod Pavel Pilař.

„Pro název piva jsme zapátrali v historii. Buřič se tu vařil před více jak dvaceti lety, tak jsme jeho název oprášili,“ dodala mluvčí Rebelu Edita Veselka Palkovičová.

V opravených prostorách hradu v Ledči nad Sázavou vzniká unikátní muzeum věnované spisovateli Jaroslavu Foglarovi a jeho románům.
Památky letos lákaly na Foglara nebo únik ze zamčeného pokoje

Speciál se uvařil v rámci akce „Dny českého piva“, která probíhá pod záštitou Českého svazu pivovarníků a sladoven s cílem posílit vztah a hrdost k českému národnímu nápoji. Jelikož je patronem českého piva svatý Václav, tak se Dny českého piva slaví vpředvečer jeho svátku - tedy 27. září. Svatý Václav je patronem piva oficiálně od roku 1937, kdy ho jmenoval sám Karel IV.

„Naše slavnosti jsou takovou předzvěstí tohoto pivního svátku,“ prozradila mluvčí pivovaru. „Do Dnů českého piva se zapojil i náš pivovar a s ním spojené restaurace a hospody, ve kterých budou moci návštěvníci Buřiče ochutnat. Jejich seznam je vyvěšen na našem facebooku a samozřejmě i na webových stránkách hbrebel.cz,“ dodala Veselka Palkovičová.