„Hodně toho bude jiné, doufám, že mě to posune jen dopředu," věří reprezentační smečař.

V uplynulé sezoně jste získal s Brnem extraligové stříbro, zatímco Karlovarsko skončilo na čtvrté pozici. Co vlastně od nového angažmá očekáváte?
Očekávám, že vytvoříme dobrý tým a snad ještě lepší partu, která bude hladová po vítězstvích. Také mě lákala určitá změna.

Jak se dokážete srovnat s úlohou jednoho z ofenzivních lídrů týmu?
Myslím, že tahle role mi bude sedět dobře. Byl jsem vždycky hráč, který pomáhal týmu hlavně útokem. Chci být hráčem, který bude tvrdit muziku, jak se říká. Ale je to změna. Hodně toho bude jiné a já doufám, že mě to posune jen dopředu. Budu mít v týmu plno starších hráčů, od kterých se mám co učit, podobně jako jsem to měl v Brně. Tyto rady jsou pro mě velmi cenné.

Co konkrétně očekáváte od spolupráce s Ondrou Hudečkem?
Od Hudce si slibuju, že mi pomůže s přihrávkou, abych se mohl hlavně ve vypjatějších situacích soustředit na útok. On bude klidnější, já naopak všechno velmi prožívám. Z jeho zkušeností budu čerpat.

Mimochodem, když „Hudec" startoval na mistrovství světa, vám bylo teprve osm let…
Je to vtipné, že jsem byl tak mladý. V té době jsem byl ještě plný ideálů o tom, jak se dostanu do NHL, o volejbale jsem netušil vůbec nic.

Odmalička jste hrál lední hokej. Jaké zásadní dovednosti jste si přinesl od ledu na volejbalovou palubovku?
Už na to odpovídám potolikáté, že nevím, jestli se nebudu postupem času lišit. Ale určitě je to dravost a vytrvalost. Byl jsem zvyklý, že bez tvrdé dřiny to nejde. Právě tohle mi ve volejbale přináší největší užitek.

Když se ohlédnete za svou volejbalovou dráhou, udělal byste něco jinak?
Za těch několik let, co hraji, bych neměnil vůbec nic. Každé rozhodnutí, každý krok, který jsem provedl, bylo čistě mé rozhodnutí. A já věřím, že až do této chvíle to bylo správně. Troufnu si o sobě říci, že se pořád posunuji směrem nahoru. Ať už to byl přechod z Velkého Meziříčí do Brna anebo do Karlových Varů. Teď cítím velkou příležitost, kterou chci pevně uchopit.

Jak byste se charakterizoval jako hráč?
Řekl bych, že jsem bojovník, který hraje vždycky až do konce. Všichni vědí, že každý bod hodně prožívám, tuhle energii se snažím přenést na tým.