Z českého titulu na klasické desítce se pak v Novém Městě na Moravě radoval Miroslav Rypl. Nejrychlejší ženou byla plzeňská Kateřina Beroušková, která triumfovala i v neděli. Včerejší závod volnou technikou mužů s hromadným startem pak ovládl největší favorit Martin Jakš.

Mlynár v sobotním závodu vytěžil maximum z výhody, že vybíhal na trať až jako předposlední. Dvacet sekund před ním startoval obhájce titulu Aleš Razým, který skončil třetí. „Aleš držel dobré tempo. Jel jsem naplno, chtěl jsem jej dojet, což se mi nepodařilo, ale výborně mě potáhl. Bez tohoto kontaktu bych asi nezvítězil," řekl pro ČTK Mlynár.

To závod žen měl vítězku naprosto suverénní. Kateřina Beroušková na pětikilometrové trati nadělila druhé Karolíně Grohové, která ještě v loňské sezoně závodila za barvy pořádajícího klubu, takřka půl minuty. V nedělní volné pětce pak o 13 sekund porazila juniorku Janatovou. „Doufám, že mi tyhle výhry pomůžou nominovat se na mistrovství světa v Lahti. Podmínky přim klasické desítce mi sedly, v neděli to byl těžší závod," uvedla dvojnásobná vítězka z Plzně.

V závodě mužů se pak prosadil favorizovaný Martin Jakš, který dokázal vystupňovat tempo. „Nesnažil jsem se nasadit k nějakému trháku. Jen jsem se pořád snažil držet vysoké tempo a v posledním kopci se mi podařilo setřást Jakuba Gräfa," nechal se slyšet vítěz v cíli.