Jenže druhý rok v soutěži bývá nejzrádnější. Soupeři už vědí, co od Žďáru čekat, podcenění tedy nehrozí. Navíc se budou chtít na bronzový celek vytáhnout. Naopak hráči od Sázavy se mohou nechat ukolébat loňskou jízdou a občas pomyslet na to, že by to mohlo jít samo.

Žďár se bude tradičně spoléhat na domácí pevnost. Z haly na Bouchalkách si nájezdníci příliš bodů neodvezli a na to Veselý spoléhá i nyní. „Určitě budeme chtít navázat na loňskou sezonu, kdy si od nás soupeři odváželi body spíše výjimečně."

V sobotu se naproti zimnímu stadionu představí Zruč nad Sázavou. „Jde o houževnatý tým," popsal Veselý nejbližšího protivníka. Diváci si od nastávající sezony budou muset vybrat, zda podpoří ženy v krajském přeboru nebo druholigový mančaft. „Letos se na hale nebudeme střídat s družstvem žen, takže naše domácí zápasy budou začínat v 10 hodin a pak s největší pravděpodobností ve 13.00 či 13.30," vysvětlil kormidelník. Něžnější část lidského pokolení totiž absolvuje celý ročník v tělocvičně 5. základní školy, kde v sobotu ve stejný čas přivítá Polnou.

Zůstali pohromadě

Veselého svěřenci se v přípravě soustředili zejména na získání fyzické kondice. „Nepodařilo se nám ale odehrát dostatečný počet kvalitních zápasů, za zmínku stojí snad jen tradiční turnaj v Drásově," mrzelo kouče. Ten během letní přestávky přivítal jednu novou tvář. Z Havlíčkova Brodu přišel na hostování smečař David Podhrázký. Naopak tým opustil vysoký blokař Tomáš Chládek. „Všichni doufáme, že jen dočasně. Do týmu se snad v průběhu sezony opět vrátí," doplnil.

Desetičlenná soutěž prošla obměnou. Poprvé do města pod Zelenou horou zavítají na dvojutkání Kerhartice, Dvůr Králové, Česká Třebová a pražské družstvo TJ Praga.

Program Žďáru ve II. lize – sk. B

5. 10. ŽĎÁR – Zruč n. S.
12. 10. Dvůr Králové – ŽĎÁR
19. 10. ŽĎÁR – Česká Třebová
2. 11. Praga – ŽĎÁR
9. 11. ŽĎÁR – Malšovice
16. 11. Kerhartice – ŽĎÁR
30. 11. ŽĎÁR – Hrotovice
7. 12. ŽĎÁR – Střelice
14. 12. Hronov – ŽĎÁR
11. 1. Zruč n. S. – ŽĎÁR
18. 1. ŽĎÁR – Dvůr Králové
25. 1. Česká Třebová – ŽĎÁR
8. 2. ŽĎÁR – Praga
15. 2. Malšovice – ŽĎÁR
22. 2. ŽĎÁR – Kerhartice
8. 3. Hrotovice – ŽĎÁR
15. 3. Střelice – ŽĎÁR
22. 3. ŽĎÁR – Hronov