A o co vlastně jde? „Měly jsme plné zuby toho, jak je nynější společnost zaměřena pouze na sebe, neohlíží se kolem a nepomáhá tam, kde je třeba. Proto jsme se rozhodly nelenit a přidat ruce k dílu,“ vzpomíná devatenáctiletá Pavla Roháčková.

Vznikla parta pěti mladých dívek, které se nesmírně nadchly myšlenkou spojení zábavy, fyzické aktivity a dobročinné akce a vznikl závod FreeRun. „Jsme tým pěti holek z Bobrové. Veškerou organizaci děláme z vlastní iniciativy a v našem volném čase. Již minulý rok jsme organizovaly úspěšný 1. ročník FreeRun na pomoc pejskům bez domova,“ objasňuje čerstvá absolventka žďárského biskupského gymnázia.

„FreeRun 2016 se natolik vydařil, že jsme společně se závodníky pomohli hned dvěma útulkům v Polné a Žďáru nad Sázavou částkou 5 200 korun, kam jsme koupily granule, misky a pamlsky. Náš kamarád truhlář Jaroslav Trnka navíc vyrobil pro pejsky z Polné boudu, na kterou jsme se všichni podepsali. Celá akce vznikla na základě šílené myšlenky sepsané na koleni, aniž bychom věděly, zda získáme dostatečnou podporu veřejnosti. Akce se vydařila nad naše očekávání a díky kladným ohlasům jsme byly požádány o 2. ročník,“ upozorňuje.

Závodit se bude v sobotu 10. června v Bobrové na hasičském cvičišti pod hrází rybníka Kaňovec. Startovní výstřel zde příští týden zazní v 15 hodin.

Vybrat si můžete ze čtyř tras na 5, 10, 15 nebo 20 kilometrů, které můžete absolvovat i na kole. Startovné činí 100 korun.

Více informací se dočtete na stránkách závodu facebook.com/freerunpomaha.

Šéftrenér novoveselských házenkářů Pavel Hladík (vlevo) měl v této sezoně mnoho důvodů k radosti. Tou poslední byl zisk Česko-Slovenského poháru mladších dorostenců.
Dorostenci Nového Veselí letos vládli. Mají i Česko-Slovenský pohár