Navrch měl mírně druhý jmenovaný, ale protože se nechal ve druhé jízdě překvapivě předjet Martinem Krčem (nejlepší Čech v seriálu, jenž je druhý), tak ztrátu na Maďara příliš nestáhl. Nevyužil tak zaváhání svého soupeře.

Oba si to rozdávali už v první jízdě a hned od začátku nastavili velmi vysoké tempo. Na obou byla vidět chuť po vítězství, a tak Szvobodův agresivní styl a Jaulinova jezdecká uvolněnost zajistily divákům pěkný zážitek. Oba jeli na doraz, proto se odstup neměnil, a tak ve stejném pořadí projeli i cílem. Na třetí místo se brzy posunul Jakub Terešák. Ten všechny překvapil, když suverénně udržel třetí pozici.
Start do druhé jízdy byl katastrofální pro Szvobodu. Několik jezdců odstartovalo dřív a narazilo do žebříku, ten se zasekl a než situaci vyřešil, byl v první zatáčce úplně poslední. Pro něj to znamenalo katastrofu, ale pro diváky velký zážitek z jeho stíhací jízdy na čtvrté místo.

Dopředu se dostal Jaulin, ale o vedení ho připravil Krč. Ten si vytvořil drobný náskok a po nezdaru z první jízdy chtěl zvítězit. Jaulin chtěl urvat cenné body do šampionátu a prvního Krče předjel. Jenže nepřízeň počasí nehrála Jaulinovi do karet a po pár kolech se Krč opět krásným manévrem vrátil zpět do vedení. Cílem projel první Krč před Jaulinem a Šikyňou.
„Ve druhé jízdě jsem se necítil nejlépe. Ze začátku jsem nemohl jet rychle a pak jsem cítil, že bych na Martina mohl mít. Tak jsem ho předjel, ale ke konci jízdy jsem opět nemohl. Za celkové vítězství jsem rád a stáhnul jsem pár bodů z Benceho náskoku v šampionátu,“ uvedl Jaulin na pódiu.

Ilustrační foto.
Košetice se trápily, ale získaly jistotu