Jakube, letošní mistrovská premiéra vám rozhodně nevyšla podle představ. Jak jste viděl klíčové okamžiky těsné prohry s Kopřivnicí?

Je to pro nás ztráta dvou bodů, to si všichni dobře uvědomujeme. Bohužel jsme v sobotu nepředvedli takové nasazení jako Kopřivnice. Její hráči prostě chtěli více než my.

Nemohl být problém ve vašich hlavách. Přece jenom se vám letní příprava vydařila na výbornou, v jejím rámci jste zdolali evropské kluby celkem zvučných jmen. Nebyli jste před startem do ročníku až příliš nahoře?

Svoji roli to samozřejmě asi také sehrálo. V přípravě jsme hráli s těžkými soupeři a asi jsme si mysleli, že to proti Kopřivnici bude snazší. Její hráči však byli důraznější, měli lepší pohyb a jejich vysunutá obrana na nás platila.

Jak moc vám chyběli zranění Dolejší se Sekuličem?

Samozřejmě, že jejich neúčast byla znát. Jirka Dolejší je výborný ve hře jeden na jednoho, právě s ním bychom si s obranou Kopřivnice dokázali poradit. Nikola Sekulič pak na pivotu také citelně scházel.

S dvoubrankovou porážkou odešli z letošní extraligové premiéry házenkáři Nového Veselí (v červeném). Doma v sobotu podlehli Kopřivnici 23:25.
Mistrovská premiéra Novému Veselí nevyšla

Zdálo se, že jedinému, komu utkání sedlo, jste byl vy. Bohužel ani vašich deset branek k zisku bodů nestačilo?

Mohlo to být i lepší, protože ještě dvě šance jsem nedal. Proměnit je, mohl zápas vypadat úplně jinak. Házená je ovšem o kolektivním výkonu, ne o jednotlivcích. V útočné fázi jsme tentokrát selhali, protože ve druhé půli jsme inkasovali pouze deset branek a přesto jsme prohráli.

Do mistrovského zápasu jste naskočil po dlouhé pauze, zdravotně už jste v pořádku?

Pauza byla dlouhá, trvala dobře půl roku. Měl jsem poraněný sval na pravé noze, teď už bych měl být fit. Přípravu jsem absolvoval celou, na start nového ročníku jsem se tak těšil o to víc.

Jak velkou komplikací je úvodní ztráta dvou bodů?

Je to škoda, ale ty dva ztracené body prostě musíme získat venku. Věřím tomu, že to nebude trvat dlouho.

Také ve druhém kole se představíte před vlastními fanoušky. Do ZDT Arény dorazí favorizovaná Plzeň, o jejíchž kvalitách není třeba hovořit. Co bude třeba zlepšit, pokud chcete bodovat?

Musíme zvýšit nasazení a zlepšit útočnou fázi. Soutěž je vyrovnaná, hrát se dá s každým. Bude to především o našem výkonu, doufám, že budeme bodovat.

Florbalisté Bystřice budou i v této sezoně výrazně spoléhat na kanonýrské schopnosti kapitána Miloše Prášila (v modrém dresu při loňském derby se Žďárem). „Máme na víc, než na boj o záchranu,“ říká vyhlášený střelec.
Florbalisté nechtějí opakovat loňský ročník