V ženské kategorii svoje síly poměřila pětice žen. Maximálně vyrovnaný souboj nabídla bitva o první místo mezi místní Pavlou Ďáskovou a Janou Pospíchalovou z Martinic. Obě závodnice měly po celou dobu téměř totožné časy a o vítězce rozhodovaly až poslední metry. Z prvenství se díky konečnému času 7:45 vteřiny nakonec radovala Jana Pospíchalová, za níž druhá Ďásková zaostala pouze o dvě vteřiny. Na třetím místě se umístila s krásným časem 8:15 vteřiny Terezie Karásková ze Žďáru nad Sázavou.

Také mužská kategorie byla velice vyrovnaná, zúčastnilo se jí jedenáct mužů a také zde o předních pozicích rozhodovaly jen vteřiny. Už v první kole závodu se vynikajícím časem blýskl Roman Pohanka z Velkého Meziříčí, který časem 6:40 nastavil laťku svým soupeřům hodně vysoko. Až v předposledním kole se na start postavil Jan Pavel z Brna, který se svými mezičasy držel celou dobu na úrovni průběžného vedení, nakonec zaostal za Pohankou jen o osm vteřin.

Do posledního kola nastoupil, jako největší domácí naděje, Josef Láznička, ten se celou dobu držel těsně za Pohankou, v posledních 25 metrech ho ovšem domácí publikum vyburcovalo k neuvěřitelnému výkonu, za který si zasloužil první místo. Závod dokončil v čase 6:34 vteřiny a odsunul tak Romana Pohanku na druhé místo, třetí příčku udržel Jan Pavel.