„I když jsme nenastoupili kompletní, daly se nějaké body z Domažlic odvézt. Výkon prostě nebyl optimální a bojovnost, která se nedá hráčům upřít, tentokrát nestačila. Za zmínku určitě stojí sedmý hráč Domažlic a to domácí publikum, které hnalo domácí borce celý zápas dopředu opravdovým fanděním,“ řekl zklamaný žďárský trenér Petr Veselý.

Zatímco hráči z Vysočiny na západě neuspěli, v neděli si ze stejné palubovky odvezla všechny body prvoligová Praha. A právě s ní čeká borce TJ Žďár následující dvojzápas. Po sobotním utkání venku se „Mašina“ poprvé představí doma. V neděli od 17 hodin bude potřebovat proti „matfyzákům“ bodovat. „Doufám, že nás přijdou naši fanoušci podpořit v co nejhojnějším počtu,“ přál si Veselý.

DOMAŽLICE – ŽĎÁR N. S. 3:0 (20, 23, 23)

V úvodu vyrovnaný první set začali domácí pomalu překlápět na svoji stranu. V bouřlivém prostředí se radovali ze zisku úvodní sady 25:20.

Ve zbývajícím čase už to tak snadné neměli. Srdnatý boj o každý balon pravidelně překlápěl ukazatel skóre na obě strany. „Nikdo nevedl víc než o dva body. Bohužel od poloviny setu jsme už jen doháněli, nebyli jsme schopni udělat větší bodovou šňůru, a tak koncovka vyzněla pro Domažlice,“ vzpomínal Veselý.

Ve třetí sadě už neměli hosté co ztratit. Do stavu 7:7 šlo o naprosto vyrovnaný průběh, ale poté Žďárští vyrobili několik chyb během útoků a rázem to bylo 15:11.

Hosté se ale nevzdali a ze své ztráty pomalu ukrajovali bod po bodu.

„Najednou to bylo 18:18. Domácími to trochu otřáslo, vedli jsme 22:20, ale pak jsme udělali dvě chyby na útoku a přišli i o celý set. Koncovku jsme prostě nezvládli,“ pokrčil kouč rameny.

Sestava Žďáru: Moučka, D. Podhrázký, Pátek, Hübl, Maša, Barák, P. Kadlec, Chládek, J. Trojánek.

Další výsledek: Domažlice – MFF Praha 1:3 (-15, -23, 12, -15)

1. MFF Praha 1 1 0 0 0 3:1 3

2. Domažlice 2 1 0 0 1 4:3 3

3. ŽĎÁR N. S. 1 0 0 0 1 0:3 0