„Máme radost z navýšení počtu účastníků o šedesát závodníků v porovnání s minulými lety i ze sportovních výkonů těch, kteří startovali poprvé nebo absolvují republikové soutěže. Všem jsme se snažili připravit odpovídající podmínky a myslím, že se nám to podařilo tratě vydržely," pochvaloval si jeden z organizátorů Jiří Pálka."

Na akci ve Velkém Meziříčí, která byla součástí projektu České unie sportu ČUS Sportuj s námi. Jejímž mediálním partnerem je Deník, se závodilo v obřím slalomu všech věkových kategorií. Mezi brankami tak bojovaly kategorie ´myšáků´, přípravka, předžáci i dospělí ti všichni museli zvládnout jen jedno kolo, neboť dvoukolový závod byl připravený pouze pro mladší a starší žactvo.

„Myslím, že závody se povedly a ohlasy byly vesměs pozitivní, všichni se pěkně svezli, Hlavně děti si je užily dosytosti. Dobrou práci odvedla naše technická četa, která celou trať pečlivě chemicky preparovala, takže podklad mezi brankami vydržel celý tříhodinový závod a všichni měli srovnatelné podmínky. Navíc jsme připravili i rozjezdovou rampu, takže účastníci získali už před nájezdem do první branky potřebnou rychlost," " popsal podmínky trenér Ski klubu Velké Meziříčí Ivo Doležal.

Na startu tentokrát nechyběli ani mladí lyžaři z Nového Města na Moravě, které je spíš zaměřené na lyžařskou klasiku.

„V oddíle máme patnáct dětí, kterým se snažíme přes celou zimu chystat pestrý závodní program. Vyhledáváme odpovídající závody, jezdíme i Jihomoravský a Orlický pohár, nechybíme ani na celostátních akcích. V sezoně se s mládeží dostaneme k závodění prakticky každý víkend. Závody na Fajtově kopci byly vydařené, organizátoři odvedli dobrou práci a naše děti byly hodně spokojené. Jsem rád, že vydržela trať, takže nebyl nikdo zvýhodněn a všichni měli v podstatě stejné závodní podmínky," ocenil novoměstský trenér Tomáš Pojezdný.

Kompletní výsledková listina a další podrobnosti na www.skivm.cz.