„Náš cíl je jasný, chceme vyhrát každý zápas, žádné podcenění soupeře z naší strany nehrozí. Chtěl bych proto pozvat do hlediště fanoušky na utkání všech tří našich týmů. Pro zisk dalších bodů, které nás posunou k našemu cíli, uděláme maximum," láka diváky do hlediště jarní posila Anur Burnazovič na utkání prvoligových mužů i dorostu.

Dvaadvacetiletá spojka přestoupila do klubu na Vysočině z celku RK Bosna Sarajevo zdarma. „Hotové a pro nás cenově dostupné české házenkáře na trhu prakticky nenajdete, snažíme se je proto vychovat. Adekvátní posílení se nabízí jen ze zahraničí," vysvětluje jeden z klíčových mužů v klubu Pavel Hladík.

V podzimní části domácí bosenské extraligy odehrál Burnazovič 12 utkání s bilancí 78 branek. Patřil mezi nejlepší střelce soutěže.

Máte za sebou první dva měsíce v nové zemi i klubu. Jaké ve vás převládají pocity?
Jednoznačně skvělé. Kluci v kabině i všichni lidé okolo se snaží posunout klub dál a já se zde cítím opravdu skvěle. Jsem obklopen pozitivními lidmi, to je velmi důležité. Nové Veselí je klub, kde má cenu pro házenou obětovat vše. Kluci v týmu mě přijali výborně, za což bych jim rád poděkoval. Už se učím česky, abych mohl s týmem lépe komunikovat.

V Bosně a Hercegovině jste patřil k nejlepším extraligovým hráčům. Proč jste se rozhodl právě pro malé Nové Veselí, které zatím hraje jen první ligu?
Poslední sezony mi vyšli, hodně jsem na sobě pracoval. V mém přestupu sehrál největší roli Pavel Hladík. Jeho vize směřování klubu mě přesvědčily, že Veselí je dobrá volba. Za dva měsíce můžu říct, že to bylo velmi dobré rozhodnutí. Máme skvělý tým s pozitivním duchem a velkým srdcem, takže věřím, že půjdeme hodně nahoru.

Jaké je porovnání ligové házené v Bosně a České republice?
V Česku se více pracuje na síle a atletice, zatímco trenéři v Bosně pracují na taktice a motivaci. To je největší rozdíl, jinak žádné podstatné nevidím. Nové Veselí je klub s duší a tradicí. Z každého je cítit odhodlání posunout klub svým srdcem dál, a proto věřím, že je připraven psát historii v nadcházejících letech.

Posunul se za dva měsíce Anur Burnazovič jako hráč?
Žiji v pozitivním prostředí a to mě mění nejen jako hráče, ale i jako člověka. Cvičím každý den, cítím se mnohem silnější. Během hry se snažím pracovat pro tým, není důležité, kolik dám gólů, ale jestli uspějeme jako tým. Věřím, že tímto dosáhneme našeho cíle, kterým je postup do extraligy. Jsem odpovědný i své rodině, na dálku mě v mém snu podporuje. I proto jsem připraven se plně podřídit.

Máte za sebou první dva zápasy. Jak se vám hrálo před domácím fanclubem?
Šlo o velký zážitek. Se silným Náchodem jsme hráli velmi dobře a přehráli ho značným rozdílem. Fanoušci nám pomáhali celých 60 minut. Už kvůli nim musíme hrát celým svým srdcem. Každý náš gól a úspěšná akce jsou pro fanoušky malými dárky. Tím největším je celkové vítězství.

Ligová házená:SOBOTA: II. liga mužů: V. Meziříčí – Prostějov (17.00), II. liga st. dorostu: V. Meziříčí – Prostějov (15.00), I. liga žen: V. Meziříčí – Otrokovice (13.00), I. liga st. dorostenek: V. Meziříčí – Otrokovice (11.00). 

NEDĚLE: I. liga mužů: Nové Veselí – Olomouc (16.30), I. liga st. dorostu: Nové Veselí – KP Brno (14.30), I. liga ml. dorostu: Nové Veselí – Kopřivnice (12.30).