„Jsem z toho trochu nervózní. Neumím si to moc dobře představit, jaké to tady bude," přiznává elitní žďárský hráč prvoligových PKS oken před blížícím se šampionátem na domácí půdě.

Celou akci totiž bude hostit žďárská sportovní hala na Bouchalkách, kde se od 9 hodin rozhoří líté boje o postup ze skupiny. Odpoledne pak bude na programu play off šestnácti nejlepších.

V sobotu budete obhajovat titul mistra České republiky v jednotlivcích. V jaké jste formě, a nepřepadá vás nervozita?

Tréninku jsem teď věnoval hodně času, protože jsem se snažil připravit co nejlépe. Nervozita? No, přemýšlím dost nad tím, že obhájit titul mistra ČR bude hodně těžký úkol. Takže nervózní jsem, ale doufám, že to ze mě při zápasech spadne a podám co nejlepší výkon.

Zuby si na vás bude brousit hned jedenatřicet nohejbalistů. Z koho máte největší respekt?

Je tam spousta výborných singlistů. Třeba Jakub Mrákava z Modřic, který letos v extralize prohrál jen jeden zápas z patnácti nebo šestnácti. Budou tu i bratři Vítové, kteří už oba jsou republikovými mistry. Těch nebezpečných jmen se sem sjede hodně.

Český šampionát se hraje v hale na Bouchalkách. Těšíte se na domácí prostředí nebo byste radši hrál někde jinde?

Jsem z toho trochu nervózní. Neumím si to moc dobře představit, jaké to tady bude.

Je to i z důvodu diváckého zájmu? Na žďárský prvoligový nohejbal chodí jen pár desítek diváků. Jaká myslíte, že bude atmosféra?

Snažili jsme se dělat reklamy, upozornit na sebe. Ale jestli přijde víc lidí než obvykle na nás, netuším. Hrozně bych si přál, abych v publiku viděl spoustu nových lidí, které to třeba začne bavit, a budou na nás chodit pravidelně.

Druhý víkend v prosinci se koná mistrovství světa v Nymburce, kam se mezi singlisty podívá jen jeden Čech. Myslíte, že se reprezentační kouč rozhodne na základě výsledků ze Žďáru nad Sázavou?

Asi to bude jeden z aspektů. Po Žďáře však máme ještě další soustředění, kde se teprve bude tým skládat, ale republika bude mít určitě svou váhu.

S jakým umístěním tedy budete spokojen?

Nejšťastnější bych byl, kdybych vítězství obhájil. Ale když získám jakoukoliv medaili, bude to super.