To se koncem minulého týdne uskutečnilo v Novém Veselí a ve Žďáře nad Sázavou. „Myslím si, že vše proběhlo bez větších problémů a všichni jsme si to užili,“ těšilo Augustýna.

O náročnosti celého podniku svědčí fakt, že se na jeho průběhu podílela třicítka organizátorů. Polovinu z nich tvořili domácí. Před nedávnem otevřená ubytovna v ZDT Aréně tak hned našla své využití. „Zde bydleli lidé z pořadatelské agentury. Účastníci finále bydleli na internátu střední průmyslové školy ve Žďáře nad Sázavou. My jsme pro ně zajišťovali kyvadlovou dopravu, která je převážela mezi oběma halami,“ vysvětlil ředitel základní školy v Novém Veselí.

Zápasy měly úroveň

V týmech jednotlivých účastníků finále byla spousta hráčů i hráček, kteří nastupují v ligových soutěžích. Kvalita tak rozhodně nebyla malá.
„S žákovskou ligou se to těžko srovnává, tam jsou družstva pohromadě a trénují. U děvčat však byly i kompletní ligové týmy, nejlepší čtyři byly opravdu výborné. Letos však byla slušná kvalita také u chlapců, bylo to mnohem vyrovnanější,“ všiml si Augustýn.

Tato děvčata reprezentovala ZŠ a MŠ Nové Veselí na republikovém finále SLZŠ.
Finále dívek rozhodl nervydrásající rozstřel

Nakonec se prosadili favorité. U děvčat k nim pravidelně patří vítězný Zlín, také u hochů hráli finále ti opravdu nejlepší. Nové Veselí se v letošním roce neprosadilo, ale už vyhlíží s nadějí do příštích let.

„Po silné generaci většinou přichází ta slabší. My jsme měli silný ročník 2000, který skončil těsně čtvrtý. Nyní upíráme slibné zraky k letošním šesťákům, kde je několik šikovných hráčů. U sedmých i osmých tříd je to početně i kvalitativně přece jenom slabší,“ dodal na závěr ředitel ZŠ a MŠ v Novém Veselí Tomáš Augustýn.

Chlapci, reprezentující na republikovém finále Sportovní ligy základních škol ZŠ a MŠ v Novém Veselí obsadili 6. místo. „Naši soupeři byli kvalitnější,“ řekl ředitel školy Tomáš Augustýn (vpravo v modrém).
Pohár ministryně brali chlapci Velké Bystřice