„V dnešním zápase jsem zisk bodu rozhodně neočekával, takový optimista zase nejsem. Hráči však bojovali a všichni hráli velmi dobrý nohejbal, remízu si tedy v konečném důsledku rozhodně zasloužili,“ komentuje vystoupení svých svěřenců trenér Milan Pivnička.

ŽĎÁR N. S. – ZRUČ-SENEC 5:5

Utkání zahájila dvojice Hron, Krátký, která se porazila hlavně vlastními chybami. Na vyrovnání nemuseli domácí čekat příliš dlouho, hned v dalším střetnutí se o něj postarali Paul se Srbou. Trojky opět odkryly slabiny žďárských hráčů a po jejich skončení svítilo na tabuli skóre 1:3.

Třetí dvojka ve složení Sobotka, Hochman zavelela k vyrovnání, které následně dokonal suverénní singlař Karel Hron. Výhrou srovnal stav utkání na 3:3, a zároveň oplatil svému soupeři jedinou dosavadní porážku v soutěži. V odvetách trojic domácí hráči konečně prolomili smůlu a ve složení Hochman, Staněk a Hron získali čtvrtý bod. V druhém zápase trojic soupeř opět srovnal skóre. Hned v zápětí zvítězil Hron s Krátkým a posunuli mužstvo PKS Oken do nadějného vedení 5:4.

Do závěrečného střetnutí nastoupili domácí ve složení Paul, Srba a dlouho vedli. Napínavý závěr třetího setu jim však nevyšel a Žďárští se tak nakonec museli spokojit „pouze“ s remízou.

„Utkání bylo velmi kvalitní a přítomní diváci ocenili výkony domácích i hostujících hráčů bouřlivým potleskem. Hrálo se velmi sportovně, zároveň však atraktivně. S konečnou remízou jsem spokojen. V závěru střetnutí jsme ale měli i na vítězství,“ ví Pivnička.

Již v sobotu zavítají hráči PKS Oken na půdu čtvrtého Přerova, který je jen o lepší skóre před Žďárem. Jakýkoliv bodový zisk by měl pro nováčka od řeky Sázavy cenu zlata.

JAKUB FREIWALD