Pomohlo tomu i stejné umístění na posledním letošním podniku v Praze.

Závody v aquatlonu, tedy kombinace plavání a běhu, jsou přípravou a otestováním formy před klasickým triatlonem. Závody se však stávají stále populárnějšími. Vždyť na každém závodě tohoto roku bylo vždy více než dvě stě startujících. Plavání v žákovské kategorii probíhá v bazénu na trati 200 metrů, po němž následuje běh na dva kilometry.

Pražský závod se konal minulou sobotu a byl zařazený jako poslední díl seriálu Českého poháru v aquatlonu. Ten měl od začátku roku celkem čtyři zastavení, která se postupně konala v Českých Budějovicích, Karviné, Jablonci nad Nisou a již zmíněné Praze. Pražský závod byl zároveň vyhlášen také jako mistrovství České republiky.

Jednou z oblíbených lokalit lidí bez domova je ve Žďáře most v ulici 1. Máje.
Bezdomovci se ve Žďáře stěhují sem a tam, město po nich uklízí

Talentovaná závodnice se přitom seriálu závodů v aquatlonu letos účastnila poprvé. Ale hned si počínala jako ostřílený mazák. Ve všech čtyřech kláních, která absolvovala, totiž pokaždé stála na stupni vítězů. Sobotním, nejvýše postaveným mistrovským závodem, jen potvrdila celkově třetí místo v celém Českém poháru v aquatlonu pro rok 2017 v žákovské kategorii dívek ve věku dvanácti až třinácti let.

Závody tohoto druhu jsou nejvyšší soutěží v České republice. Na pražském zápolení bojovaly o mistrovské medaile ve všech kategoriích více než tři stovky závodníků z celé republiky. Žákovské kategorie také bývají velmi početně zastoupeny. Ve věkové třídě od dvanácti do patnácti let závod dokončilo celkem 103 startujících dětí.