V únoru pak klub v areálu ZDT Arény slavnostně otevřel novou ubytovnu. Korunu všemu nasadili novoveselští dorostenci, kteří v nejvyšší soutěži obsadili první, respektive druhé místo. „Je to obrovský úspěch celého oddílu,“ říká trenér Pavel Hladík, který se kromě vedení extraligového áčka věnuje také dorosteneckým výběrům.

Městys ze Žďárska se stává republikovým házenkářským unikátem. Starší dorostenci na skvělém druhém místě, mladší pak suverénním vítězem naší nejvyšší soutěže. „Máme dvě medaile, tím se žádný jiný klub nemůže pochlubit. Sklízíme plody práce s mládeží, která započala již před několika lety. Jsem ale přesvědčen, že letošními úspěchy to nekončí. Podle mého budeme schopni i v následujících letech hrát v dorosteneckých kategoriích o medaile,“ tvrdí Hladík.

Jelikož se oba novoveselské dorostenecké výběry umístily na prvním nebo druhém místě, vybojovaly si vstupenku na nesmírně prestižní Česko-slovenský pohár. Jde o klání dvou nejlepších českých a dvou nejlepších slovenských dorosteneckých klubů v dané sezoně.

Nedělního klání nejlepších českých dřevorubců v areálu Pilák se zúčastní i žďárský borec Leoš Klíma.
Pouťový víkend ve Žďáře nabídne nejen kolotoče

„Tím hráči úspěšnou sezonu ještě vyšperkovali. Boj o Česko-slovenský pohár, jenž se od 26. do 28. května uskuteční v Bratislavě, je nesmírně prestižní akcí. Vítězové každé kategorie budou pomyslnými neoficiálními československými mistry. Všichni tuto akci takto chápou, na hráče čekají tři náročná utkání s kvalitními soupeři. V podstatě se bude jednat o dorosteneckou obdobu evropských pohárů,“ potvrdil kouč Nového Veselí.

Starší dorostenci v závěru letošního ročníku uhájili druhé místo před dotírající Duklou Praha. Na vítězné Zubří ztratili čtyři body, ale byli jediným mužstvem, které celkovému vítězi dokázalo sebrat bod. „Podzim byl složitější, ale jaro měli kluci famózní, když ztratili jediný bod za remízu s vedoucím Zubřím. Navíc je potřeba si uvědomit, že hodně hráčů vypomáhalo v extraligovém áčku, takže museli tříštit své síly,“ zdůraznil Pavel Hladík, který vyzdvihl především pětici reprezentantů v české U19.

„V ní pravidelně novoveselskou házenou zastupovali Studený, Skalický, Valoušek, Přibyl a Krčál. Těchto pět hráčů je také připraveno pro kabinu áčka, kde budou jeho naprosto plnohodnotnou součástí. To je možná nejdůležitější zpráva, protože právě výchova vlastních kvalitních hráčů je smyslem našich mládežnických týmů,“ podotkl impulsivní kormidelník.

Naprosto suverénně si počínali mladší dorostenci. Ti během celého ročníku ani jednou nepoznali hořkost porážky a s velkým odstupem slavili mistrovský titul. „To byla jasná dominance, od září neprohráli ani žádný z mezinárodních zápasů, navíc zvítězili i na Kempa cupu, kde zdolali silné německé kluby Berlín a Norimberk,“ chválil své svěřence Hladík, který dodával do reprezentační U17 neuvěřitelných devět hráčů!

Aby radosti nebylo málo, tak mladší dorostenci sousedního Žďáru nad Sázavou budou v baráži bojovat o postup do I. ligy. V ní narazí na Louny, pokud uspějí, bude mít Nové Veselí v nejvyšší soutěži dva týmy, protože se žďárským klubem velice úzce spolupracuje.

„Postup Žďáru bychom brali, byl by to obrovský úspěch. Naše vzájemná spolupráce je v podstatě co nejtěsnější možná, proto by byl další celek v nejvyšší soutěži mladšího dorostu velmi příjemný. Byl by to další krok kupředu,“ upozornil na komfortní situaci Pavel Hladík.

Nad městem. Kavárna s vyhlídkou na dálničním odpočívadle by nabídla pohled na Velké Meziříčí a nejvyšší český dálniční most Vysočina.
Kavárna s vyhlídkou přiblíží také nejvyšší český dálniční most