„V Praze nám utekl úvod utkání, rychle jsme prohrávali 4:0. To se již velmi těžko otáčí. Navíc jsme neproměňovali šance a hrubými chybami nabízeli soupeři příležitosti. V neděli jsme se z tohoto utkání poučili, podali jsme výborný týmový výkon podpořený v pohodě chytajícím Dobrovolným a dobrou střeleckou úspěšností. Tím jsme rozhodli o zisku bodů,“ zhodnotil úvodní dvojici zápasů nový trenér Filip Dvořák.

KRÁLOVSKÉ VINOHRADY – HIPPOS ŽĎÁR N. S. 8:2

Domácí odolali počátečnímu tlaku Hipposu a třemi rychlými góly v rozmezí minuty a půl svého soupeře dokonale zaskočili. Po oddechovém čase hostujícího týmu se hra opět vyrovnala, ale Žďár si nedokázal připravit žádnou vyloženou šanci. A tak se počtvrté rozvlnila síť za gólmanem Dobrovolným. Až v závěru třetiny se jako správný kapitán osvědčil Ondřej Melichar, který se v tísni probil mezi třemi bránícími hráči a vykřesal pro Hrochy naději na obrat.

Jenže i ve druhé části byly útočné akce žďárského týmu spíše ojedinělou záležitostí, naopak hrubé chyby v obraně dávaly domácím příležitost ke skórování. Dvě z nich Pražané potrestali a na konci dvacetiminutovky svítil na tabuli stav 6:1.

Na druhý gól si borci z Vysočiny museli počkat do poloviny poslední části. Trestné střílení proměnil Petr Tlustoš parádně, to bylo však ze strany Hipposu vše. Do konce zápasu ještě dvě branky obdržel.

Branky a asistence Žďáru nad Sázavou: Melichar, Tlustoš (O. Dvořák). Třetiny: 4:1, 2:0, 2:1.

HAVL. BROD – HIPPOS ŽĎÁR N. S. 2:10

Vyšší koncentrace v úvodu střetnutí přinesla úplně jiný obraz hry než v předcházejícím utkání. Již po třech minutách vedl Hippos 3:0. První branku vstřelil Ondřej Zerák tečí před brankou. O deset vteřin později zvýšil přesnou střelou nad brankářovu nohu Tlustoš. Třetí gól zaznamenal Melichar do prázdné brány a to po kombinaci celé útočné formace. Pro Brod to byla hodně studená sprcha. Ale Žďár pod dojmem jasného výsledku polevil. Domácí Draci snížili ze standardní situace a na rozdíl jediné trefy se dostali při přesilové hře. Nápor domácích přerušila přestávka.

Ve druhé třetině se Hippos vrátil k precizní obraně podpořenou gólmanem Dobrovolným. Pouhých pět střel na žďárskou svatyni toho bylo důkazem. Důležitou branku na 2:4 vsítil Ondřej Zerák, který po sobotě seřídil mířidla a v zakončení byl důrazný a neomylný. Na dalším gólu má zásluhu brankář Dobrovolný, který rychlým výhozem poslal do brejku dva své spoluhráče. Ti se na polovině vyměnili a Kos prostřelil bezmocného brankáře na první tyč.
Na začátku třetí třetiny zvyšoval opět Petr Kos, poté se trefil i mladší z bratrů Zeráků Martin. Deset minut před koncem dali Havlíčkobrodští prostor juniorům a to byl signál pro střelce Hipposu. Obrana domácích už nebyla tak pevná a toho využila žďárská levá křídla Melichar a Kos. Zdrcující „desítku“ zasadil znovu Kos, jenž tak zastavil svůj střelecký účet na čtyřech zásazích.

Branky a asistence Žďáru nad Sázavou: Kos 4, Melichar 2, O. Zerák 2, Tlustoš, M. Zerák (Turinský 4, M. Zerák 2, F. Dvořák, Melichar, O. Dvořák, O. Zerák). Třetiny: 2:3, 0:2, 0:5. Hippos Žďár n. S.: Dobrovolný, Dvořák F., Karásek, Pátek, Dvořák O., Příhoda, Melichar, Zerák O., Tlustoš, Kos, Zerák M., Turinský.

JIŘÍ TLUSTÝ