„Letošní sezonu hodnotím jako povedenou. Na Mezinárodním mistrovství České republiky juniorů jsem skončil celkově čtvrtý, k čemuž mi výrazně pomohla druhá příčka z posledního závodu. V seriálu Motolevel MX Cup jsem obsadil druhou pozici a v Meteorit Cupu jsem byl o jednu příčku horší," bilancuje Miloš Dvořák, který s motokrosem začínal ve dvanácti letech a závodí na Kawasaki kx 250f.

Kterého výsledku si vážíte nejvíc?

Rozhodně konečné čtvrté příčky z mistrovství republiky. Pro mě je to vynikající výsledek, s nímž jsme nepočítali. Před sezonou jsem o první pětce tajně uvažoval, říkal jsem si, že být pátý by bylo super. Se čtvrtou pozicí proto panuje velká spokojenost.

Oproti loňské sezoně jste se výrazně zlepšil v hodnocení MMČR. Z třinácté pozice jste poskočil na celkovou čtvrtou. Kde hledáte důvody?

Do zimní přípravy jsme šli na sto procent. Štěstí jsem měl i na zranění, která se mi vyhýbala, a hlavně jsem odjezdil všechny závody.

Seriál Motolevel MX Cup šel proto trochu stranou?

Máte pravdu. Upřednostnil jsem republiku. Do předposledního závodu jsem Motolevel vedl, ale kvůli své absenci jsem se propadl na druhou pozici.

Motorku a vše okolo ní si asi zajišťujete sám. Na kolik vás zhruba jedna sezona vyjde?

Kolem motorky si všechno děláme sami, ale bez podpory sponzorů bychom se neobešli. Motokros je finančně náročný sport a ročně stojí desítky tisíc. Chtěl bych proto touto cestou svým sponzorům poděkovat.

Jaká bude závodní sezona 2016?

Letošní ročník byl mým posledním mezi juniory. Přecházím do seniorů, v nichž bych chtěl objezdit všechny republikové závody. Pěkným výsledkem by pro mě bylo rozmezí mezi 10. až 15. místem. Když budu mít volno, určitě se v rámci tréninku zúčastním i okresních závodů.

Za české hranice se nevydáte?

Letos mi to bohužel nevyšlo kvůli nedostatku financí a času. Přes léto jsem musel na brigádu, abych finančně ustál konec sezony. Doufám, že se příští rok nějaký další sponzor najde a po Evropě se podívám.

Kdo všechno se o vás letos staral?

Finančně mě podporuje táta a pan Jedlička se svojí nábytkářskou firmou. Trenérsky mě vede Jarmil Zelenda, který má motoklub Zejax v Chrudimi. Během sezony ale převážně trénuji v Dalečíně. Všem třem bych chtěl touto cestou poděkovat.