Legata ale na jaře nepodává optimální výkony, a tak jsme chtěli udělat maximum pro zisk bodů," doufal v překvapení domácí kouč Ladislav Šidlo. A jeho tušení se potvrdilo. Díky cennému vítězství si Meziříčí upevnilo 5. místo v tabulce. V sobotu by jeho celek na Hané rád navázal na tři výhry v řadě. „V desátém Prostějově budeme chtít prodloužit vítěznou sérii," burcuje Šidlo.

V. MEZIŘÍČÍ HUSTOPEČE 32:31

Začátek byl velmi vyrovnaný, na obou stranách převažovaly útoky nad obranami a skóre rychle narůstalo na obou stranách. Ani jedno družstvo neodskočilo na větší než jednobrankový rozdíl a v 15. minutě svítilo na ukazateli skóre 10:10. Na domácí straně byla znát střelecká chuť Petra Kříbaly, jenž místy působil až nezadržitelně, a proto si také vysloužil osobního strážce Legaty. Zahanbit se však nenechali ani ostatní hráči a výsledkem byl stav 16:13. Hustopeče po oddechovém času dokázaly umazat své manko a do kabin se šlo při skóre 18:17.

Úvod druhé půle patřil hostům, kteří rychle srovnali a díky příliš prostupné obraně domácích se ujali vedení 19:22. Meziříčská lavička se v tu chvíli navíc musela vypořádat se zraněním Romana Matušíka.

„V ten okamžik to s námi nevypadalo vůbec dobře. Hráči ale zabojovali v obraně, kterou dirigoval zkušený Pavel Kříbala, v útoku se podařilo sehrát několik pohledných akcí a ve 46. minutě bylo srovnáno 24:24. A do hry mohl opět naskočit ošetřený Matušík," uvedl kouč. Odpočinek Matušíkovi prospěl a opět plnil konto soupeře svými projektily. Hra byla velmi vyrovnaná a schylovalo se k dramatické koncovce.

Nejdříve Hustopeče po oddechovém čase obrátily ze stavu 29:27 na 29:30, následně domácí tým otočil na 31:30. Hostům se v poslední minutě přesto podařilo srovnat. Po oddechovém čase Velkého Meziřičí měli domácí kontrolovat míč a v posledních vteřinách zakončit.

Výsledek byl přesně opačný.

Ztráta balonu a následný brejk mohly být osudové, jenže hrdina utkání Libor Kotík vyloženou šanci lapil, rychle rozehrál a protiútok zakončil Vítězslav Trojan. V divoké koncovce Legata ještě po rychlé rozehrávce stihla přejít na útočnou polovinu, jenže nekompromisní stopka Miloše Necida (vykoledoval si přímou červenou kartu) hru zastavila, a z následné devítky již branka nepadla.

Sestava a branky V. Meziříčí:Stoklasa, Kotík Matušík 9, Petr Kříbala 6, Živčic 5, Fischer 4/3, Trojan 3, Konečný 2, Pavel Kříbala 1, Kaštan 1, Babáček 1, Necid, Pospíšil, Horák. Vyloučení: 5:3, navíc ČK Necid. Diváci: 113. Poločas: 18:17.