Závod, který se takřka ze tří čtvrtin jede po nezpevněných lesních a polních cestách zavede účastníky do překrásných scenérií Přírodního parku Třebíčsko.

Hlavní, 60 km dlouhý závod, se pojede v pěti věkových kategoriích mužů a dvou kategoriích žen. Ve velmi populární kategorii Open účastníky čeká trasa dlouhá 42 km. Pořadatelé nezapomínají ani na děti do 15 let. Ty se mohou zúčastnit s doprovodem, a čeká je spíše 14 km dlouhá rodinná vyjížďka.

Centrem závodu je tribuna Sportovního areálu v třebíčské ulici Manž. Curieových. V tribuně proběhne od 8 hodin prezentace účastníků a o dvě a půl hodiny později bude také proveden hromadný start. Ve 13.30 hodin zde budou rovněž vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií.

Zájemci o start v závodu se mohou přihlásit on-line na webu: www.cezmtbmaraton.cz, a to do 4. května 2017. Ti, kteří to nestihnou se mhou přihlásit v den závodu přímo na místě. Přihlášení on-line však zaručuje nižší startovné.

Nejlepší závodníci v každé z vypsaných kategorií budou oceněni poháry a cenami od sponzorů, účastnické medaile jsou pak připraveny pro všechny, kteří budou startovat v kategorii Family.

Veškeré informace o závodě, trati, podmínkách startu, možnostech ubytování apod. lze najít na e-mailové adrese: sportklub@shs-trebic.cz, případně na webech: www.shs-trebic.cz a www.cezmtbmaraton.cz.