Člen stříbrné čtvrteční štafety Průdek neměl sice zdaleka tak dobrou pozici jako jeho reprezentační kolega Jan Vastl, který zpočátku kontroloval dění na čele, ale postupně se prokousával pořadím nahoru. A nakonec dojel i před loni osmým Vastlem, jemuž postupně ubývaly síly.

"Spokojený jsem v rámci možností. Jízda samotná byla super, ale bohužel jsem měl špatný start a od toho se to pak celé odvíjí. Hned na startu kluk přede mnou nezacvakl a trochu nás to celé předjelo zleva. Pak se to tam hodně motalo a brzdilo se. Ty starty nejsou bohužel mojí silnou stránkou a budu na tom muset ještě zapracovat," řekl novinářům Průdek.

Netajil, že doufal v jiný scénář a plánoval jet hned od začátku vpředu, aby mohl bojovat o desítku. "Nebo alespoň o patnáctku. Vyvinulo se to ale takhle, tak jsem pak předjížděl a předjížděl, dokud jsem nedojel do cíle. S tím výkonem jsem mohl dopadnout lépe, nebýt toho špatného startu," mínil Průdek.
Vastl šel do závodu s výrazně vyššími ambicemi. "Stoprocentně. Věřil jsem si, že bych mohl být úplně v pohodě do pětky, protože v minulém týdnu jsme byli na závodech v Rakousku a tam jsem se cítil úplně super. Pak bylo třítýdenní soustředění v Livignu a jezdilo se mi fakt výborně. Byl jsem super připravený, takovou výkonnost jsem nikdy v životě neměl. Povedl se mi i start, ale během závodu jsem začal uvadat," hodnotil Vastl.

"Nevím, jestli to tady pro mě není zakleté… Už jsem tady jel pětkrát a ani jednou mi to tady nevyšlo. Nechal jsem tam dneska naprosto všechno, ale byl jsem úplně mrtvej. Horko přitom nebylo problémem, to mi vůbec nevadí. Je to zklamání, budu to chtít hodit za hlavu a pokusím se to zúročit v dalších závodech," doplnil Vastl.

Vítězný Gaze se utrhl ostatním skvělým nástupem v předposledním okruhu a na Koretzkého nakonec najel 50 vteřin. Stříbrný Francouz získal na šampionátu již druhou medaili, neboť byl i v sestavě vítězné francouzské štafety. O dalších 14 sekund zpět zůstal Guerrini.