Moravec si oproti sprintu polepšil o čtyři místa, další dva čeští reprezentanti se výsledkově propadli. Jaroslav Soukup doběhl po šesti chybách při střelbě na 42. místě, Vítek jel ještě o jedno trestné kolo více a skončil o čtyři místa dál. Michal Šlesingr na start po nemoci nenastoupil a šetřil síly na vytrvalostní závod a štafety.

"Nebylo to dneska bůhví co, snažil jsem se bojovat, ale věděl jsem, že to nebude nic moc. S takovou střelbou se to nedá," řekl Moravec po svém nejhorším výsledku v sezoně.

Ani kouč týmu Ondřej Rybář nemohl být spokojený. "Už při nástřelu před závodem to nebylo ono a tušil jsem, že ani v závodu to nebude dobré," přiznal kouč. "Ondra ještě budiž, ale Vítek se Soukupem, to bylo na střelnici opravdu špatné," dodal.

Svendsen před titulem ve stíhačce ovládl sobotní sprint a jako finišman přivezl na prvním místě do cíle ve Vysočina Areně také smíšenou štafetu.
Ve stíhačce mířil Svendsem za klidným triumfem. Po střelbě vleže se odpoutal od Fourcada a měl před soupeři náskok. V poslední položce ale Svendsen poprvé musel na trestné kolo a najednou měl za sebou v boji o stupně vítězů s Fourcadem také dvojicí ruských biatlonistů Dmitrije Malyška a Antona Šipulina.

V posledním kole se dokonce sedmadvacetiletý Svendsen propadl na čtvrté místo, ale ve stoupání před stadionem se vyvezl na druhou pozici za Francouzem. V závěrečné rovince Svendsen mocně finišoval a cílem projel o špičku boty před Fourcadem. Ruský boj o bronz pro sebe rozhodl Šipulin.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě:
Muži - stíhací závod (12,5 km):
1. Svendsen (Nor.) 32:35,5 (1 tr. okruh), 2. M. Fourcade (Fr.) -0,1 (2), 3. Šipulin -3,6 (1), 4. Malyško (oba Rus.) -5,4 (0), 5. Landertinger (Rak.) -20,4 (0), 6. Fak (Slovin.) -29,7 (1), 7. Lindström (Švéd.) -43,4 (1), 8. Boeuf (Fr.) -46,6 (2), 9. Ferry (Švéd.) -48,1 (0), 10. Björndalen (Nor.) -51,5 (4), …31. Moravec -2:48,2 (3), 42. Soukup -4:24,3 (6), 46. Vítek (všichni ČR) -4:45,5 (7).