Zimní běžkařský projekt Stopa pro život je určený všem zájemcům bez rozdílu věku a kondice, od profesionálů přes hobby běžkaře až po úplné začátečníky či děti.

V Novém Městě budou přichystány také nezávodní vyjížďky po závodních trasách, přičemž si účastníci mohou vybrat, zdali se vydají na trasu samostatně, nebo pod vedením zkušeného instruktora, který se vším od startu až do cíle rád poradí.

PROGRAM
Vysočina Arena, 19. ledna 2019

Registrace:
– online do 16. 1. 2019 na www.stopaprozivot.cz
– na místě v pátek 18. 1. 16.00–18.00, v sobotu 19. 1. 8.30-10.30 (Počet přihlášek v den startu bude omezen kapacitou čísel pořadatele.)

Závodní trasy:
Dětský závod klasickou technikou s hromadným startem 9.30
Závod na 50 km klasicky 11.00
Závod na 24 km klasicky 11.30
Závod na 14 km klasicky 11.45

Pro příchozí se chystá také půjčovna lyží a základního běžkařského vybavení v zázemí.

Nezávodní trasy budou vždy kopírovat část závodní tratě a budou si na nich moci vyzkoušet jízdu na běžkách všichni, kteří se zatím na závodění necítí.

Všichni si tak budou moci vyzkoušet, jak ve Vysočina Areně chutnaly tratě biatlonistům při prosincovém závodu Světového poháru nebo běžkařům při lednové Zlaté lyži.

Pro zájemce se připravují i moderované prohlídky areálu. Bonbonkem poté bude příležitost vyzkoušet si na biatlonové střelnici také střelbu pod dohledem novoměstských trenérů.