"Přerušení dodávky proudu se už netýká větších obcí, ale spíš několika rekreačních oblastí," řekl mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha.

Kvůli elektrickým vodičům spadlým na vozovku jsou dočasně uzavřeny silnice mezi obcemi Křoví a Vlkov na Žďársku a mezi obcemi Bítovánky a Římov na Třebíčsku. Na Třebíčsku jsou i další uzavřené úseky kvůli stromům spadlým na vozovku, a to mezi Bítovánkami a Cidlinou, Opatovem a Heralticemi, Mohelnem a Kramolínem, a Dědicemi a Budkovem. Kolem 09:00 se podařilo obnovit provoz mezi Komárovicemi a Budkovem. Podle silničářů by doprava na zbývajících úsecích měla být obnovena během dneška.

Počasí způsobilo v minulých dnech problémy také vodohospodářům. Námraza poškodila na území Vysočiny stovky stromů ve vlastnictví Povodí Moravy. Společnost škodu teprve vyčísluje, její výši bude podle generálního ředitele Povodí Moravy Jana Hodovského znát přibližně za týden.

Podle mluvčí hasičů Petry Musilové je už na Vysočině problémů souvisejících s počasím minimum. "Situace se uklidnila, hasiči během noci zasahovali v celém kraji pouze v sedmi případech," řekla mluvčí.

Na Vysočině je zataženo, místy může řidičům zkomplikovat jízdu mlha. Teploty se pohybují od jednoho do tří stupňů nad nulou.