Nehoda se stala kolem 18.30 na silnici I/38 u obce Zvěrkovice u Moravských Budějovic směrem na Znojmo, kde se srazila tři vozidla.

„Dvacetiletý řidič nákladního automobilu Iveco jel ve směru od Moravských Budějovic na Znojmo a z dosud nezjištěných příčin narazil do zadní části osobního automobilu Fiat, ve kterém cestovali tři mladí muži. Mladý řidič chtěl s osobním automobilem odbočit vlevo na obec Zvěrkovice, přičemž dával přednost nákladnímu automobilu MAN, který jel směrem od Znojma. Při nárazu vozidla Iveco do zadní části osobního automobilu Fiat bylo toto vozidlo odraženo a střetlo se nákladním automobilem MAN," popsal policejní mluvčí David Linhart.

Při dopravní nehodě utrpěli dva mladí muži z osobního automobilu těžká zranění, kterým na místě podlehli. Třetí spolujedoucí z osobního automobilu utrpěl vážná zranění, se kterými byl transportován do brněnské nemocnice. Zraněn byl i dvacetiletý řidič nákladního automobilu Iveco, který byl rovněž zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice.

„U obou řidičů nákladních vozidel bylo požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou," dodal Linhart.

Škoda na havarovaných vozidlech byla předběžně vyčíslena na 440 tisíc korun. Příčinu a okolnosti dopravní nehody policisté prověřují.

Silnice po nehodě musela být uzavřená a policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy. Ve směru od Znojma přes Branné, Hostim a Blatnici, ve směru od Moravských Budějovic přes obce Krnčice, Nové Syrovice, Dešov, Zálesí, Štítary, Šumná a Lesná.

Téměř na stejném místě se stala tragická nehoda také 16. listopadu. Řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se čelně srazil s kamionem. Auto začalo po nárazu hořet. Zemřeli v něm tři lidé. Při nehodách na silnicích Kraje Vysočina letos zemřelo už 30 lidí.