Po stezce se tehdy procházeli ve směru od Žďáru nad Sázavou dva lidé, kteří vedli jízdní kola. V opačném směru měl přijíždět cyklista na jízdním kole. Zřejmě došlo v dané místě ke střetu jednoho z chodců s cyklistou, protože oba skončili po pádu na zemi. Cyklista ale vstal a z místa odjel. Muže vedoucího jízdní kolo musela zdravotnická záchranná služba se zraněním převézt do zdravotnického zařízení. Při nehodě vznikla hmotná škoda na jízdním kole ve výši 1500 korun.

K objasnění všech okolností této nehody by dopravní policisté uvítali svědectví osob, které se v inkriminovanou dobu pohybovaly na stezce pro chodce a cyklisty a nehodu viděli. Zejména se obracejí k osobě cyklisty, který projížděl v uvedenou dobu po stezce pro cyklisty směrem od obce Polnička a z jízdního kola spadl. Tento cyklista by mohl k nehodě poskytnout policistům důležité svědectví.

S případnými informacemi se lidé mohou obrátit na linku tísňového volání 158 nebo přímo na mobilní telefon policistů z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou – 725 292 326.