Nejvíce práce měli hasiči na Třebíčsku (48 událostí) a na Žďársku (24 událostí). Největšímu náporu událostí museli hasiči čelit od půlnoci do třetí hodiny v noci. S příchodem ranních hodin se situace na Vysočině začala postupně uklidňovat a v průběhu rána řešili hasiči jen ojedinělé případy. 

Na Třebíčsku odstraňovali hasiči popadané stromy například u Jinošova, Kramolína, Náměště nad Oslavou, Rouchovan nebo Slavětic. Před půlnocí likvidovaly dvě jednotky hasičů požár stromu v Ratibořicích. Deset minut po půlnoci řešili dobrovolní hasiči z Kralic nad Oslavou pád stromu na osobní automobil v Kralicích nad Oslavou.

Od sedmé hodiny ranní do desáté hodiny dopolední zasahovali hasiči na Vysočině u dalších bezmála dvou desítek událostí v souvislosti s počasím. „Opět nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace. Nejvíce událostí řešili hasiči na Třebíčsku. Popadané stromy odstraňovali ze silnic například u Jinošova, Koněšína nebo obce Popůvky,“ řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Ilustrační foto
Víkend na Třebíčsku nabídne hody, neobvyklý festival a noční prohlídky

Po úderu blesku začaly také ráno na Vysočině hořet dva stromy. K prvnímu požáru vyjížděly dvě jednotky hasičů po sedmé hodině ráno do Pavlova na Jihlavsku. K druhému požáru došlo o hodinu později v Budišově na Třebíčsku. „Oba požáry se obešly bez zranění,“ zmínila mluvčí. 

Na Žďársku byl zásah hasičů u popadaných stromů nutný například u Jimramova, Křižanova, Jindřichova, Heřmanova nebo Blažkova. 

Medovina Tomáše Vorlíčka získala stříbrnou medaili na nejprestižnější soutěži vín v USA.
Ovocná medovina z Horního Újezdu bodovala na výstavě v San Franciscu